HomeEconomiaEl Consorci d'Aigües de Tarragona exposa els projectes presents i futurs al...

El Consorci d’Aigües de Tarragona exposa els projectes presents i futurs al Panel Públic Assessor

L’Estació de Tractament d’Aigua Potable del Consorci d’Aigües de Tarragona va acollir la segona trobada anual del Panel Públic Assessor del CAT. La sessió, celebrada a les instal·lacions de l’Ampolla, va servir per presentar davant una quinzena de panelistes el recentment aprovat pressupost per al 2024 i per explicar el procés de digitalització en el qual es troba immers el Consorci d’Aigües de Tarragona.

La Responsable del Departament de Finances i Control del CAT, Sandra Simó, ha repassat els aspectes més destacats del pressupost per a l’any vinent aprovat aquesta mateixa setmana per l’Assemblea General. Durant la seva exposició, Simó ha detallat els factors que determinen, entre altres qüestions, com es calcula la tarifa mitjana que s’aplica als consorciats, quines són les principals despeses del Consorci i com es finançaran les futures inversions.

Per la seva banda, el Cap d’Innovació i Tecnologia del CAT, Andreu Fargas, ha desgranat el Pla de Digitalització que ha impulsat el Consorci d’Aigües de Tarragona. Un projecte, segons Fargas, que “ens ha de permetre migrar cap a la indústria 4.0. i que ja s’ha desenvolupat al 50%”. Quan aquesta iniciativa s’hagi executat plenament, el CAT “podria evitar la fuita de 100.000 metres cúbics anuals d’aigua i els seus beneficis repercutirien directament en més de 700.000 residents”, segons previsions de Fargas.

El President del Consorci d’Aigües de Tarragona, Joan Alginet, ha destacat que “és prioritari apropar als diferents actors del nostre entorn més pròxim aquest projecte de digitalització del CAT. Hi invertirem més de 20 milions d’euros. Ens servirà per preparar i adaptar el Consorci per a la societat del futur, tot i que la seva aplicació progressiva ja dona fruits en el present. És clau per a nosaltres que el territori, a través dels representants del Panel Públic Assessor, sigui conscient que ens estem transformant i ho fem d’una manera plenament transparent i amb la voluntat d’operar amb la màxima eficiència”.

Sobre el PPA

El Panel Públic Assessor és un òrgan consultiu impulsat el 2020 pel Consorci d’Aigües de Tarragona amb l’objectiu d’establir vincles directes amb els diferents actors de la societat en la qual el CAT opera.

És una eina que permet fomentar la transparència vers els representants que participen en aquest Panel i, en conseqüència, el seu grup d’interès més pròxim. Alhora, el PPA ofereix un espai per al diàleg on s’escolten i anoten les principals demandes dels veïns, col·lectius i entitats de la demarcació del territori. Aquest grup de treball es reuneix bianualment i per a cada sessió es tracten diferents temes vinculats al Consorci i el seu entorn.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies