HomeSocietatEl Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de recupera la memòria...

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de recupera la memòria de les dones a les brigades internacionals

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre recuperarà la memòria de les dones que van patir la Guerra Civil i la postguerra a través d’un nou espai expositiu instal·lat al Centre d’Interpretació 115 dies, de Corbera d’Ebre. El nou box s’afegirà a l’exposició permanent, que actualment és el centre amb més visitants del COMEBE.

La historiadora Anna Sospedra serà la comissària del nou espai, autora de l’obra “Doblement oblidades, un estudi que recupera la memòria de les dones a les brigades internacionals. L’estudi, editat per la Universitat Rovira i Virgili, va ser reconegut l’any 2019 amb un premi del Memorial Democràtic, que en va facilitar la publicació.

Segons ha avançat la comissària, el nou espai recrearà els diversos treballs femenins que desenvolupaven per al sosteniment de l’economia de guerra i de postguerra. Així, en l’exposició, s’hi representaran les tasques que les dones feien en la indústria tèxtil — cosint uniformes per als soldats —, o els treballs que feien als camps.

El nou box també reflectirà les tasques tradicionalment més femenines, com les assistencials o de cura que duien a terme les infermeres i les auxiliars en hospitals i centres de salut, i les tasques culturals de les mestres i les administratives.

El director del COMEBEBatiste Forcadell, ha volgut remarcar la importància de crear un espai específic a parlar dels rols femenins, i ha assenyalat que “parlem massa sovint de la memòria al front i els camps de batalla, però se’ns oblida el paper de les dones en aquella època. Elles són les grans oblidades. Des del COMEBE ho volem reivindicar i per això també hem apostat per una historiadora tortosina, apostant així pel territori i pel talent de les dones”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 66 = 68

Últimes notícies