HomeSense categoriaEl consum responsable serà un dels eixos principals de la segona edició...

El consum responsable serà un dels eixos principals de la segona edició d’ÀGORA, la fira de l’economia social de les Terres de l’Ebre

L’economia social i el cooperativisme tornaran a tenir el seu aparador particular a les Terres de l’Ebre amb la segona edició d’ÀGORA, la Fira de l’Economia Social i Cooperativa de les Terres de l’Ebre que tindrà lloc el proper dissabte, 11 de maig a Ulldecona.

Es tracta d’una de les activitats més importants que impulsa l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre amb la voluntat de donar visibilitat a les iniciatives que aposten per l’economia social, el consum responsable i el model cooperatiu com a alternativa de negoci viable al capitalisme imperant.

Enguany, aquesta fira aposta per apropar-se més al públic familiar, com una estratègia que serveixi per consolidar els fonaments de l’economia social a les Terres de l’Ebre, d’una manera més decisiva. En aquest sentit, un dels eixos principals d’ÀGORA serà el consum responsable. “Com consumim i què consumim pot influir molt en el fet que acabi predominant un model econòmic més just socialment i més sostenible, per això és important que ens apropem a les famílies”, apunten els organitzadors. Així, al marge de les cooperatives de consum com Som Energia, Opcions, Som Mobilitat o Som Internet, a la fira d’enguany es presentarà un projecte en gestació: L’Enllaç, que està concebut per millorar les condicions de comercialització de productes agroecològics produïts al territori.

La fira estarà estructurada en tres àmbits diferenciats: l’espai Àgora per a les conferències, a l’Ajuntament; l’espai Fira, a la Casa de Cultura, amb les expositores que seran un total de 29; i l’espai Exterior, a la plaça Diputació on hi haurà foodtrucks, la ludoteca i l’animació infantil. A més a més, per acostar-se més al públic familiar, s’han programat diverses activitats com tallers, animació infantil o una desfilada de personatges de STAR WARS. També un concert, a càrrec del grup ulldeconenc Culs Cults. “Hem potenciat el component lúdic de la Fira per fer-la més atractiva i arribar a més gent”, assenyalen des de l’organització.

Pel que fa a l’espai de debat, una de les activitats previstes és una taula rodona amb tres cooperatives de nova creació a l’Ebre: ARTRA COOP, LESFILLOLESDECLARA SCCL. i El Racó de la Festa SCCL. També hi haurà conferències sobre sobirania alimentària o consum energètic. I dos exposicions: una sobre economia social i solidària i una altra sobre els projectes de cooperatives ebrenques creades a través del CoopCrea de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre.

La roda de premsa de presentació d’Àgora ha tingut lloc aquest matí al saló de plens de l’Ajuntament d’Ulldecona i hi ha intervingut l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura; i els tècnics de l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, Carles Lamote i Judit Jornet.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 35

Últimes notícies