HomeSocietatEl COPATE frena la plaga de la mosca negra a l'Ebre

El COPATE frena la plaga de la mosca negra a l’Ebre

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre ha constatat una reducció notable de la densitat de larves de mosca negra als macròfits de l’Ebre. Un fet que els tècnics del COPATE atribueixen directament a l’inici dels tractaments per controlar-ne la població a principi d’any.

Pel que fa al pressupost de 2021 per combatre la mosca negra i el mosquit ha estat d’1,3 milions d’euros, un 50% del qual aportat per la Generalitat i la resta per la Diputació de Tarragona i els ajuntaments del Delta.

En relació amb el control de la mosca negra, Alginet ha recordat que el primer tractament va tenir lloc el passat 18 de febrer, com també va fer-se el 2020.

En total, s’han utilitzat 14.980 litres del producte biològic BTI per combatre els simúlids des de set punts del riu, un producte que s’aboca des d’un helicòpter. També hi ha un punt on s’aplica el producte de forma manual, es tracta del meandre de Flix.

El president del COPATE també ha destacat la importància de la coordinació amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per tal de garantir un cabal adequat al riu que ha permès realitzar els mostrejos i tractaments quan ha estat necessari. La col·laboració de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre és un altre dels elements claus per controlar la plaga, ja que cedeix l’embarcació per poder realitzar els mostrejos.

Quant a la campanya de control de la població de mosquit al Delta, este 2021 s’han tractat 4.115 hectàrees d’espais naturals, on s’han utilitzat 4.115 quilos de producte (Vectobac WG) i s’ha dut a terme la vigilància dels focus larvaris des del mes de març fins al novembre. La superfície d’espais naturals tractats ha estat menor que la de l’any passat, quan es van superar les 5.000 hectàrees, però dintre de la tendència dels últims cinc anys.

En el cas dels tractaments en arrossars, l’objectiu del COPATE és cobrir una àrea uniforme propera als nuclis urbans. Així durant la campanya 2021 s’han fet tres tractaments, amb una superfície total tractada de 5.200 hectàrees i s’han dut a terme 45 hores de vol.

Enguany, s’ha canviat el producte amb què es fan els tractaments, per la reglamentació europea, i s’ha usat el producte biològic BTI, la qual cosa ha encarit els tractaments un 40%.

En este sentit, s’ha detectat un repunt de les larves d’Anopheles. “Caldrà fer un seguiment les pròximes campanyes per confirmar l’eficàcia del producte BTI sobre l’Anopheles, ha assenyalat el director tècnic del COPATE, Raül Escosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies