HomeTerres de l'EbreEl COPATE signa un conveni amb la Fundació Formació i Treball...

El COPATE signa un conveni amb la Fundació Formació i Treball que permetrà que les deixalleries disposen d’un contenidor de donació de roba

TERRES DE L’EBRE // Les 21 deixalleries gestionades pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre  (COPATE) incorporaran un contenidor de donació de roba. El president del COPATE, Joan  Alginet, i el gerent de la Fundació Formació i Treball, Xavier Puig, han signat avui un conveni  de col·laboració a la deixalleria d’Alcanar que permetrà la instal·lació d’un contenidor de Roba Amiga que fomentarà la recollida de roba usada a través de la xarxa de deixalleries. A  l’acte de signatura del conveni també hi ha assistit l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig. 

Durant el 2019 es van recollir un total de 216,28 tones de tèxtil a través dels contenidors de  roba que ja hi ha instal·lats als municipis de l’àmbit COPATE, un volum que representa un  0,6% dels residus generats. Al conjunt de Catalunya, es recullen 13.376 tones de roba a l’any,  un 3% del total dels residus. “Malauradament, la majoria de roba acaba a l’abocador o a  tractaments finalistes quan bona part podria recuperar-se i generar llocs de treball en la  seua recollida, classificació, neteja, és a dir, en tot el procés per recuperar aquest producte  tèxtil”, ha manifestat Alginet. Així, l’objectiu del COPATE amb la signatura d’aquest conveni  és millorar el volum de recollida de roba utilitzada, però també reconèixer la tasca que duu  a terme la Fundació Formació i Treball, tant pel que fa a la recuperació del tèxtil com per la  inserció laboral. 

Per la seua banda, l’alcalde d’Alcanar s’ha mostrat satisfet amb la posada en marxa d’aquest  nou servei al municipi. “És un bon exemple d’economia sostenible i solidària, una aposta  per donar una segona vida a la roba usada a la vegada que es promouen nous llocs de  treball entre la població més vulnerable”, ha apuntat Roig. 

La Fundació Formació i Treball és una entitat promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona  que treballa per una societat més inclusiva, justa i solidària. En aquest sentit, una de les  iniciatives que impulsa per generar oportunitats laborals i formatives en persones en risc  d’exclusió social, és la recuperació i valorització del tèxtil. Així, la roba recollida als  contenidors s’envia a la planta de triatge Roba Amiga, que Formació i Treball té a Sant Esteve  Sesrovires on comença la tasca social. Gairebé el 95% de la roba recollida selectivament es reaprofita en el seu estat o es prepara per a processos de reciclatge, i només un 5% s’envia a processos de valorització energètica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

12 + = 20

Últimes notícies