HomeSense categoriaTortosa incrementa la vigilància a la via pública per garantir el compliment...

Tortosa incrementa la vigilància a la via pública per garantir el compliment de les mesures de prevenció de la covid-19

TORTOSA // L’augment significatiu de casos positius per covid-19 registrat durant els últims dies a la ciutat i el territori, especialment després de la detecció d’un gran brot amb origen en una important empresa del Baix Ebre, ha fet que l’índex de rebrot s’haja disparat en poc temps. Davant d’esta situació, avui s’ha reunit una vegada més la comissió de seguiment de la covid-19 de Tortosa per avaluar la incidència que estos casos, molts dels quals són residents a la ciutat, poden tindre en els pròxims dies. 

La reunió ha servit per posar al damunt de la taula noves mesures encaminades a garantir que es respecten les mesures de prevenció als àmbits públics. Una d’estes mesures suposa l’increment del control a la via pública per part de la Policia Local, amb vista a detectar i, si cal, sancionar aquelles persones que incomplisquen l’ús de mascaretes o que no respecten la limitació de les trobades a l’àmbit social. A més a més, també s’activen els agents de Protecció Civil perquè recórreguen la ciutat efectuant tasques d’agents cívics, per informar la ciutadania de les mesures establides per frenar la propagació del coronavirus. De la mateixa manera, el Procés Comunitari de Tortosa incrementarà la formació i informació a les diferents comunitats existents a la ciutat, perquè recorden com actuar per previndre contagis, i quines passes seguir en cas de tindre un positiu al seu cercle familiar. 

Juntament amb estes mesures, també s’incrementa la neteja i desinfecció als espais públics que ja es ve fent de manera habitual a la ciutat. Unes tasques que faran especial atenció als entorns dels centres educatius i dels equipaments sanitaris. 

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que malgrat que el nombre de positius marca un augment significatiu de moment això no s’ha traslladat a l’àmbit hospitalari, on actualment només hi ha quatre casos ingressats: dos a l’hospital Verge de la Cinta i dos més a l’hospital de la Santa Creu. No obstant això, l’increment del risc de rebrot podria afavorir que el contagi s’escampés a persones més vulnerables, fet que podria fer augmentar el nombre d’hospitalitzacions. És en este sentit que l’alcaldessa de Tortosa ha apel·lat “a la comprensió, la responsabilitat i la solidaritat de tothom” perquè la implicació de tota la ciutadania, amb el compliment de les mesures fixades, és determinant per frenar l’avenç de la pandèmia. 

Una altra de les mesures acordades fa referència, precisament, al centre sanitari de titularitat municipal de la Santa Creu: a partir de demà dimarts augmentarà la restricció de l’accés a l’hospital i només permetrà aquelles visites de familiars que determine l’equip mèdic de la Santa Creu seguint criteris clínics. Per facilitar que les famílies puguen estar en contacte amb les persones ingressades es tornen a potenciar les comunicacions telemàtiques. Així mateix, el centre de dia també prioritza la teleassistència. 

Roigé ha refermat la disposició de l’Ajuntament de Tortosa a col·laborar amb els departaments de Salut i d’Ensenyament, amb els quals està en permanent contacte. En este sentit, ha posat a disposició de Salut mediadors intèrprets per fer de pont entre les comunitats immigrades i els serveis sanitaris. A més, també ha proposat locals municipals perquè puguen ser utilitzats durant la campanya de vacunacions de la grip, alliberant d’esta manera espais dels CAP perquè estos puguen atendre amb major comoditat la resta d’usuaris. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies