HomeSocietatEl cuiner italià Gianluca Monni es proclama campió del concurs "Xef Balfefó...

El cuiner italià Gianluca Monni es proclama campió del concurs “Xef Balfefó 2022”

El finalista italià, Gianluca Monni, del restaurant La Dispensa d’i Balocchi, en Piacenza (Itàlia), ha estat proclamat guanyador de la cinquena edició del concurs gastronòmic professional Xef Balfegó que reconeix als cuiners que millor treballen i preparen tonyina vermella. La final, en la qual han participat vuit xefs de restaurants espanyols, italians i alemanys, es va desenvolupar durant la jornada d’aquest dilluns i els guardons es van lliurar en una gala celebrada a la tarda i a la qual van assistir més de 400 persones.

El campió del concurs va obtenir la distinció per “la seva originalitat, cuidada presentació i tècniques de cuina utilitzades”, segons ha dictaminat el jurat del concurs. En segon i tercer lloc figuren el català Ferrán Polls Pelaz del restaurant La Lustra – Huércal d’Almeria (Almeria), i Javier Rico Álvarez, del Cercle Restaurant i Vinoteca – Avilés (Astúries), respectivament.

Al costat d’ells han competit el finalista alemany, Maximilian Krämmer, del restaurant Scheck-*in Kochfabrik, en la localitat alemanya de Achern, i els finalistes de restaurants espanyols: Asier Escrivá Romero, del restaurant Beat* – Calp (Alacant); Miguel Castrisiano Jiménez del restaurant Jauregibarria – Amorebieta – Etxano (Biscaia); Pola Hany William del restaurant L’Alkimista – Reus (Tarragona), i Rodrigo Vallejo Fernández, del restaurant Aromata – Palma (Mallorca).

De la competició a la gala

El jurat encarregat de valorar la labor dels xefs i els plats presentats en el concurs ha estat conformat per professionals de reconegut prestigi a l’entorn de la gastronomia i la restauració i que sumen, en total, 15 estrelles Michelin. Els seus membres han estat: Martín Berasategui (Rte. Martín Berasategui*** Lasarte – Oria. Guipúscoa), en el paper de president; Paolo Casagrande (Rte. Lasarte** – Barcelona), Mario Sandoval (Rte. Restaurant Coc * – Madrid); Fina Puigdevall (Rte. Els Cols** – Girona), Erwan Poudoulec, xef i director tècnic de l’Escola d’Alta Cuina Le Cordon Bleu, i José Carlos Capel, crític gastronòmic d’El País i president de Madrid Fusió.

La jornada de competició s’ha desenvolupat a l’escola de cuina Le Cordon Bleu i l’anunci dels guanyadors, així com el lliurament dels premis, ha tingut lloc durant una gala celebrada en el complex madrileny Ducs de Pastrana. A l’acte han assistit més de 400 persones entre les quals hi havia representants institucionals, grans figures de la cuina del nostre país i referents del periodisme gastronòmic i d’altres sectors professionals. L’acte va acabar amb un sopar en format còctel de la Tunateca Balfegó (Barcelona), primer espai gastronòmic del món dedicat en exclusiva a la tonyina vermella.

Els premis han repartit 10.000€ en metàl·lic, un viatge al Japó, ganivets japonesos, reportatges audiovisuals, presència en les millors revistes de cuina i la participació com a ponents a Madrid Fusió. La final va comptar amb la col·laboració de marques de primer nivell que van completar els premis, a més de ser una part important de la final: Cordon Bleu, Apicius, Pordamsa, Altavins, AT Roca, Taittinger i Donis Garçons.

Novetats per a la VI edició

Balfegó va aprofitar la gala per a anunciar que Portugal serà el país convidat en la VI edició d’aquest concurs cada vegada més internacional. Així, a partir de la setmana vinent tots els xefs que treballin en restaurants d’Itàlia, Alemanya, Portugal i Espanya podran presentar la seva candidatura per a ser el Xef de la Tonyina Vermella Balfegó 2023.

Aquest certamen, al costat del Gran Premi Balfegó Xef Revelació Madrid Fusió, i Itamae Balfegó, el primer Campionat de Sushi per a Professionals que se celebra al nostre país, exemplifiquen el suport de Balfegó als joves i nous talents de la cuina. Són part de la filosofia d’aquesta empresa que, fa ja anys, es va decantar per la gastronomia i l’alta restauració com la millor opció per a acostar als consumidors el seu producte, la Tonyina Vermella Balfegó, peix i gestionat de manera sostenible, des d’una perspectiva d’innovació, traçabilitat i qualitat extra.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 35 = 36

Últimes notícies