HomeSocietatGastroEbre tanca la seva 5a edició amb molt bon sabor de boca

GastroEbre tanca la seva 5a edició amb molt bon sabor de boca

Aquest migdia s’ha clausurat la cinquena edició del GastroEbre , les jornades professionals dedicades a la cuina dolça, la pastisseria i les postres organitzades per GastroEvents, que aquest any s’han celebrat a Tortosa (Baix Ebre, Tarragona) . I ho ha fet deixant molt bon gust de boca, tant a organitzadors, com als assistents, que han pogut gaudir de les sessions magistrals i showcookings de més d’una vintena de professionals del sector. Tots ells han demostrat que la rebosteria, la pastisseria i la cuina dolça del nostre país passa “per un moment molt dolç”.

Foto: Cedida

Per l’escenari del Pavelló Firal de Remolins, s’han pogut veure des d’elaboracions d’avantguarda com les que va elaborar Miquel Guarro, director de pastisseria a l’ Escola Hofmann, fins a una mostra de les postres de bufet, proposades per Sergi Vallès, xef corporatiu d’Hotansa . I des de pastisseria de la terra, com la que va mostrar Valero Munté , fins a pastisseria d’autor, com la d’ Oriol Balaguer. Tres jornades intenses en què s?ha ofert una radiografia de l?oferta més dolça de restaurants i pastisseries, fins i tot de gelateries.

Foto: Cedida

Pastisseria d’autor i de territori

L’última jornada del GastroEbre ha estat d’autèntic luxe, amb la classe magistral del premiat pastisser Oriol Balaguer (Relais Desserts International), que ha elaborat un Cor de Gerds en directe. El xef ha remarcat la necessitat de “tornar al producte, al sabor ia les textures”, en una clara reivindicació de la pastisseria que impacti al paladar. “No hem de fer postres o dolços que només entrin pels ulls, que només siguin per a la foto. Estem arrissant el ris i jo aposto perquè tornem a la simplicitat, al sabor”, va remarcar Balaguer.

Foto: Cedida

Però no ha estat l’únic gran mestre de la pastisseria que ha passat per l’escenari del GastroEbre . El Campió del Món de Pastisseria 1995, Olivier Bajard, també ha ofert aquest dimarts una sessió en què ha reivindicat la pastisseria com un art.

El certamen s’ha clausurat amb les sessions en directe de Robert Garrigosa , cap de pastisseria de Le Meridien***** (Barcelona), i de Valero Munté i Ivan Prats de Dolços Alemany (Amposta), que han presentat unes postres noves de proximitat, la Crema de Maracuià amb Mousse de Licor d’Arròs del Delta.

Exalçant la cuina dolça

Efectivament, aquesta cinquena edició del GastroEbre (del diumenge 23 al dimarts 25 d’octubre), la segona dedicada en exclusiva a la cuina dolça, ha ofert als assistents i espectadors (s’han pogut veure en directe pel canal de GastroEvents ) una mostra de les darreres tendències en postres i rebosteria, en un acte de reivindicació del protagonisme d’aquesta part dolça de la coquinària.

Altres de les sessions d’“alta pastisseria” del GastroEbre han estat les que van oferir Miguel Guarro, que va explicar com elabora el seu mític “pistacho”; o la de les germanes Carlota, Martina i Clara Puigvert, de les Cols**, que van mostrar diverses de les postres vegetals que elaboren al restaurant d’Olot, especialitats dolces a més molt arrelades a la terra i als ingredients que fins i tot conreen en la seva pròpia finca.

Foto: Cedida

També s’han vist aquests dies en directe la televisiva Gessamí Caramés , de la Meleta de Romer (L’Ametlla de Mar) ; i els xefs Fran López , de Villa Retiro* (Xerta), i Pep Moreno, del Restaurant Deliranto* (Salou), amb les seves propostes de postres de restaurant d’avantguarda. Una altra de les sessions més sorprenents ha estat la de l’helader Jordi Guillem, del Reial Ice, (El Vendrell), que ha demostrat com “cuina gelats”, ja que les seves propostes són autèntiques elaboracions culinàries “gelades”.

GastroEbre , a més, és un esdeveniment que dóna visibilitat a cuiners i cuineres de tot el territori, professionals de gran qualitat i contrastada trajectòria. Així, també s’han pogut veure a l’escenari Mariona Rodà (Catalonia Ambassador EYCA 2019); a Sergi Vallés , xef executiu d’Hotansa (Andorra), amb una mostra de postres de bufet d’hotel; a Íngrid Serra de R+Desert (Barcelona); i Joan Estellé , professor del cicle de Cuina i Pastisseria de l’Escola d’Hostaleria Institut Dertosa (Tortosa), juntament amb dos dels seus alumnes, que van sorprendre amb postres de gran estètica i vistositat.

Foto: Cedida

Cinc edicions consolidats a les Terres de l’Ebre

GastroEbre , que es va celebrar per primera vegada el 2018 a Horta de Sant Joan amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l’Ebre, ha subratllat la seva consolidació com a cita imprescindible del calendari professional gastronòmic. De fet, la seva temàtica de “cuina dolça i pastisseria” fa de GastroEbre un esdeveniment únic, ja que no se’n celebra cap altre d’aquest nivell, ni a Catalunya ni a la resta del país.

Així mateix, aquest any, GastroEbre que s’ha celebrat en el marc del Festast, ha ajudat a convertir Tortosa durant una setmana en un gran aparador de tot el potencial gastronòmic i culinari del territori català, perquè els productes i els seus protagonistes, tant petits productors de oli, mel, cítrics, vi, arròs, així com xefs i restauradors, s’han donat cita durant aquests dies a la ciutat del Baix Ebre per compartir experiències, coneixements i inquietuds.

El Sopar de les Estrelles, un sopar de gala per a tothom

Un altre dels actes ja consolidats del GastroEbre és el seu sopar de gala, el denominat Sopar de les Estrelles. Aquest dilluns s’ha celebrat aquest àpat únic i irrepetible que ha tingut plats dissenyats i elaborats per xefs amb estrella Michelin. En aquesta ocasió a anat a càrrec de Rafel Múria ( Quatre Molins*), Fran López (Villa Retiro*, Xerta Restaurant), Pep Moreno (Deliranto*) i els joves cuiners i cuineres de l’Escola d’Hostaleria de l’Institut Dertosa (Tortosa).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies