HomeEntrevistes“El Defensor de la Ciutadania no s’ha acabat mai de...

“El Defensor de la Ciutadania no s’ha acabat mai de desenvolupar a Tortosa”

EDICIÓ PAPER // Pregunta: En breu prendrà possessió com a nou Defensor de la Ciutadania de Tortosa.

Resposta: Se n’ha aprovat el nomenament i probablement dilluns sabré quan m’hi poso. És una responsabilitat, però estic tranquil, perquè estic acostumat a tractar amb la gent del carrer, cara a cara, i a la gent ja li agrada que l’escoltes i estigues al seu costat. Una altra cosa és que tinguen raó o no. 

P: Agafa el càrrec en un moment de previsible increment de les consultes i les queixes pel context de la crisi sanitària i econòmica. Ho preveu així?

R: Suposo que serà així i jo estaré sempre a disposició de la gent que vulga contactar amb mi, per a escoltar-los, atendre’ls i buscar les solucions que corresponguen.

P: Ocuparà una figura de màxima independència política.

R: Naturalment, em deuré a tots els tortosins i tortosines. Abans que els partits polítics, són les persones. En les converses que he tingut amb l’Ajuntament sempre he dit el mateix: jo si agafo un càrrec així és per a donar sortida al que em diga la gent, dels uns i dels altres. I si tenen raó se’ls ha de donar i si no, se’ls ha de dir que no i per què. Per a estar allà i que em porten de la mà i em diguen què he de fer, no hi seré. Actuaré com he actuat fins ara, de forma imparcial, i la gent fins ara ha apreciat la meua faena i la meua independència. El nom del càrrec, defensor del ciutadà, ja ho diu tot.

P: Què li aporta la seua experiència com a president veïnal durant tres dècades?

R: Esta és de fet la meua principal experiència per al càrrec. Jo he intentat fer el millor per Tortosa i pel barri de Santa Clara i ho he fet tractant amb la gent. Sempre tens contraris, o gent que si no fas el que volen et diuen que no servixes, però en general jo he intentat treballar per a tothom i al barri s’ha notat positivament. Intentaré treballar de la mateixa manera, escoltant i atenent la gent el millor que puga. 

P: Es considera una persona resolutiva? 

R: Sí. Es tractarà de prendre nota de qualsevol problemàtica i contactar i tractar-ho amb el departament que correspon, però jo soc d’una manera que no m’agrada donar allargues. Les coses, si es poden solucionar, que se solucionen al més aviat possible. I si no es pot, s’ha de dir. No pot ser que et diguen que sí, que sí, que ja es farà, com a vegades diuen a les associacions de veïns, i després no es fa. El càrrec ha de funcionar, i si no ja en parlarem. 

P: Durant l’anterior etapa no va tenir gaire activitat.

R: Bé, durant un temps va ser un càrrec que, per circumstàncies diverses, pràcticament es desconeixia i passava desapercebut. Jo penso que la figura del Defensor del Poble no s’ha arribat a desenvolupar i ara pot ser el moment, sempre que la gent sàpiga que hi ets i que estàs a la seua disposició.  

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

18 + = 21

Últimes notícies