HomeTerres de l'EbreEl Departament d'Agricultura engega un procés participatiu per decidir el futur de...

El Departament d’Agricultura engega un procés participatiu per decidir el futur de l’alimentació a Catalunya

TERRES DE L’EBRE // El Departament d’Agricultura posa en marxa un procés participatiu per plantejar les actuacions prioritàries a cada territori a fi d’assolir els reptes de l’alimentació a Catalunya, alhora que es reivindica davant la societat la importància del sector agroalimentari del país.

Els objectius d’aquest procés participatiu són; Compartir els reptes de país respecte del futur de l’alimentació, contribuir a definir les línies estratègiques per abordar-los, construir propostes d’actuació específiques per a cada territori.
 

Mitjans per participar-hi

S’hi podrà participar en línia, mitjançant la pàgina web participa.gencat.cat, on es podrà fer arribar propostes, donar suport a les ja existents i consultar tots els materials del procés. Estes aportacions es podran fer a partir d’avui, 27 de maig, fins al 10 de juny. A més, qui ho vulga podrà participar en debats en línia que es realitzaran durant la segona quinzena de juny. L’altra manera de participar-hi és presencialment, els mesos de setembre i octubre, és previst que s’organitzen sessions de debat per tot Catalunya per treballar les estratègies més adequades a cada territori.

 

Als debats es plantegen els temes següents

  • Per aconseguir un sistema alimentari cohesionat, i arrelat al territori, es debatrà sobre: què es pot fer per connectar el món rural i el món urbà i fomentar-ne el reconeixement mutu?
  • Com que es vol assolir un sistema alimentari sostenible, innovador i transformador, basat en l’economia circular, es pregunta: com podem fer front a l’emergència climàtica?
  • Com que es vol un sistema propi i de confiança, es demana: què podem fer per incrementar la sobirania alimentària de Catalunya?
  • Com que es vol un sistema saludable, de qualitat, just i equitatiu, es pregunta: què podem fer perquè la gent seguisca una alimentació saludable?

 

Una estratègia alimentària consensuada

Aquest procés participatiu s’emmarca dins el conjunt d’accions dutes a terme pel Consell Català de l’Alimentació, creat el juliol de 2017 amb l’objectiu d’elaborar una estratègia alimentària per fer front als reptes de futur que tenim com a país.

Amb aquesta idea, el Consell, conjuntament amb tots els agents de la cadena agroalimentària, treballa per definir la nova estratègia alimentària de Catalunya.

Des del passat mes d’octubre, les quatre comissions que componen el Consell s’han estat reunint amb altres experts del sector i han identificat els reptes del nostre sistema alimentari.

La participació de totes les baules de la cadena agroalimentària és clau per arribar a conclusions de consens que impliquen tothom. El sector primari, els distribuïdors, la transformació alimentària, la recerca, el tercer sector, la innovació i la gastronomia formen part d’aquest Parlament de l’Alimentació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 73

Últimes notícies