HomeSense categoriaEl Govern destina 192.000 euros a la reparació dels danys ocasionats pel...

El Govern destina 192.000 euros a la reparació dels danys ocasionats pel temporal Gloria al port de les Cases d’Alcanar

MONTISÀ // El port de les Cases d’Alcanar va patir desperfectes a causa del temporal Gloria el gener passat. El temporal va causar danys estructurals a la part final del dic del costat de la bocana, el morrot. També va provocar la pèrdua de blocs d’escullera al llarg del dic i el trencament del paviment del moll de ponent en el seu tram final. L’empresa pública Ports de la Generalitat invertirà 192.000 euros en la reparació del port. Les obres es van iniciar la setmana passada i tenen un termini d’execució de cinc mesos.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha visitat avui les obres d’emergència del port canareu. El temporal Gloria va afectar amb virulència el litoral català, especialment la costa ebrenca, afectant el port de les Cases d’Alcanar. Joan Pere Gómez ha dit sobre l’actuació d’emergència que s’està executant: “Invertim 192.000 euros per reparar els danys estructurals ocasionats pel temporal Gloria al port de les Cases d’Alcanar, amb l’objectiu de garantir la protecció dels usuaris i les instal·lacions.” Gómez ha afegit: “Ara, fem aquesta actuació d’emergència i l’any vinent esperem poder disposar de l’estudi i el projecte d’obra que aporte solucions a un port vulnerable als temporals, per adaptar-lo a futurs temporals i al canvi climàtic”.

Obres d’emergència

Les obres d’emergència han començat per l’execució d’un camí provisional per al pas de camions i la maquinària i una plataforma on s’ubicarà una excavadora giratòria que s’encarregarà de reposar els blocs d’escullera al llarg de l’estructura del dic de recer. També s’ha habilitat un espai per desar les pedres d’escullera.

En total es preveuen col·locar 3.200 tones d’escullera en blocs d’entre 4 i 6 tones per unitat. Els blocs de major tonatge s’ubicaran a les zones que reben major acció del temporal i els de menor tonatge en la part que rep menys l’impacte de l’onatge. Un cop s’haja rehabilitat la part de l’extrem del dic i s’haja reposat tota l’escullera, es rehabilitarà la punta del moll de ponent i es pavimentarà.

Paral·lelament, s’ha adjudicat a la Universitat d’A Corunya el projecte per fer un assaig en una piscina de model físic d’una maqueta del port de les Cases d’Alcanar. Ara, estan treballant en tasques prèvies i tan bon punt s’obri de nou aquesta universitat, paralitzada com la resta d’activitats docents per la crisi de la Covid-19, es farà la prova i l’estudi pertinent. De l’estudi que sortirà d’aquesta prova, es redactarà el projecte constructiu que ha d’aportar solucions a un port que és vulnerable als temporals, per millorar l’agitació interior que afecta les instal·lacions portuàries amb els temporals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies