HomeSense categoriaEl Departament d'Educació aposta per la Formació Professional a les Terres de...

El Departament d’Educació aposta per la Formació Professional a les Terres de l’Ebre

El Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre fa una important aposta per la formació professional territorial i té previst implementar per al nou curs 2019-2020 vuit cicles formatius de Formació Professional, Programes de Formació i Inserció (PFI) i també un itinerari Formatiu Específic (IFE) a les Terres de l’Ebre. Aquesta aposta compleix amb la demanda de diferents sectors així com el resultat del pla de treball envers la planificació territorial d’un mapa de la Formació Professional.

 

Els cicles de Formació Professional de Grau Superior (CFPGS) que s’implementaran són:

–       Processos i qualitat en la Indústria Alimentària a l’Institut Montsià d’Amposta. Aquest cicle permetrà potenciar l’oferta i necessitat de qualificació del sector productiu agroalimentari.

–       Modelisme i Matriceria ceràmica, que  s’oferirà conjuntament amb l’Institut de l’Ebre i  la Diputació de Tarragona a l’Escola d’Art a Tortosa. Una oferta exclusiva a tot Catalunya en la modalitat per la indústria alimentària.

–       Direcció en Serveis de Restauració a l’Institut Dertosa de Tortosa, que permetrà desenvolupar la família professional d’aquest estudi d’acord amb la demanda del territori.

–       Estilisme i Direcció de Perruqueria a l’Institut de Roquetes de Roquetes, que permetrà potenciar l’oferta i la necessitat de qualificació del sector serveis a les Terres de l’Ebre.

–       Animació Sociocultural i Turística a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre. Aquest estudi permetrà capacitar a les persones per coordinar activitats de lleure infantils i juvenils així com dinamitzar activitats turístiques entre d’altres.

 

El Cicle Formatiu Professional de Grau Mitjà (CFPGM) que s’implementarà serà:

–       Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo a l’Institut Alfacs de Sant Carles de la Ràpita. Un cicle formatiu que permetrà desenvolupar activitats professionals en empreses dedicades al manteniment d’embarcacions d’esbarjo.

 

El Departament d’Educació impulsa la implantació d’aquests cicles formatius en el model de Formació Professional Dual, que permet una millor especialització a l’empresa. D’altra banda, també hi ha previst incorporar en l’oferta territorial de Formació Professional dos programes de formació i inserció laboral (PFI), els quals duren un curs acadèmic i estan pensats per a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa. L’objectiu dels PFI és proporcionar-los, d’una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (a la formació professional) i, de l’altra, l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball.

–       Auxiliar de paleta i construcció a l’Institut Candelera de l’Ametlla de Mar

–       Auxiliar de manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo a l’Institut Alfacs de Sant Carles de la Ràpita

 

A més a més, el Departament també implementa un Itinerari Formatiu Específic (IFE) d’Auxiliar en manteniment d’instal·lacions esportives a l’Institut de l’Ebre, a Tortosa.

Aquests itineraris formatius específics són ensenyaments professionals adreçats a alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials, associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada, i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària.

Aquesta aposta territorial de la Formació Professional permetrà millorar i  qualificar l’oferta de diverses professions així com proporcionar la formació necessària per adquirir el coneixement i les competències professionals propis de cada sector.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

59 + = 63

Últimes notícies