HomeCultura'El dipòsit de locomotores de vapor de Móra la Nova. Una història...

‘El dipòsit de locomotores de vapor de Móra la Nova. Una història tècnica, social i humana’ del Dr. Joan Alberich González guanya el XIX Premi d’Assaig Artur Bladé

Entre les sis obres que s’havien presentat a la convocatòria, centrades en la recerca sobre la comarca de la Ribera d’Ebre, el jurat, format per representants de centres acadèmics i universitaris de prestigi, va decidir que el text guanyador del XIX Premi d’Assaig Artur Bladé fos El dipòsit de locomotores de vapor de Móra la Nova. Una història tècnica, social i humana del Dr. Joan Alberich González.

Joan Alberich González és doctor en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. S’ha especialitzat en l’estudi de la xarxa ferroviària a Espanya i és autor un gran nombre de publicacions i aportacions a congressos i jornades nacionals i internacionals. En el cas de l’estudi premiat, l’autor aborda el subjecte d’anàlisi des de tres perspectives complementàries:  l’arquitectònica, la tècnica i la social.

El concurs, organitzat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), és de caràcter biennal i està dotat amb 2.500 euros. El reconeixement també inclou la publicació de l’obra guanyadora, que s’ha presentat ja editada dins el número 17 de la col·lecció Daliner, la mateixa nit del lliurament, gràcies al suport del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. L’obra va ser un encàrrec de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial per tal de recuperar la història del dipòsit de locomotores que va existir a Móra la Nova. El projecte ha comptat també amb l’ajut específic del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU).

El Premi d’Assaig porta el nom del president honorari del CERE, l’escriptor de Benissanet Artur Bladé i Desumvila, un dels màxims exponents de la literatura de la memòria i els dietaris en llengua catalana, sobretot en relació amb l’exili posterior a la guerra civil. Artur Bladé va jugar un paper clau en la fundació del centre d’estudis de la seva comarca i per aquest motiu l’entitat el reconeix com el seu president honorari i li dedica el guardó més important que atorga.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + = 17

Últimes notícies