HomeSense categoriaEl doctor Elías Campo, escollit nou membre de l'Acadèmia Nacional de Medicina...

El doctor Elías Campo, escollit nou membre de l’Acadèmia Nacional de Medicina dels Estats Units

El doctor Elías Campo, d’arrels tortosines, ha estat escollit nou membre de l’Acadèmia Nacional de Medicina dels Estats Units. Es tracta d’un dels reconeixements més alts en els camps de la salut, la ciència i la medicina i s’atorga a aquells professionals que han demostrat un excel·lent nivell de contribucions científiques i un compromís de servei amb la seua tasca. En concret este és un reconeixement als descobriments del doctor Campo en l’àmbit de les neoplàsies limfoides derivades de les cèl·lules del sistema immune, com la leucèmia limfàtica crònica, i diversos limfomes com el de cèl·lules del mantell o el limfoma difús de cèl·lules B grans.

El doctor Elías Campo, que va estudiar Batxillerat al col·legi de Sant Josep de Tortosa, dirigix l’Institut d’investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i és director de Recerca de l’Hospital Clínic de Barcelona. També és director de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica i catedràtic d’Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona (UB).

El doctor Elías Campo, cap del grup Patologia molecular oncològica de l’IDIBAPS, ha coliderat, amb el doctor Carlos López Otín, els estudis de seqüenciació completa del genoma i l’epigenoma –els canvis químics del material genètic i les seves proteïnes reguladores- de la leucèmia limfàtica crònica. Aquest tipus de leucèmia és el més freqüent als països occidentals, amb més de mil nous pacients diagnosticats cada any a Espanya. Aquests estudis han suposat una fita en la recerca sobre el càncer.

Autor de més de 600 articles científics, el doctor Campo ha estat president de l’Associació Europea d’Hematopatologia, és membre del Comitè de Govern del Consorci Internacional del Genoma del Càncer i forma part de l’equip editor de l’OMS per la Classificació de les Neoplàsies Hematològiques. Va ser distingit amb el Premi Nacional de Recerca 2013, un guardó institucional impulsat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i amb el Premi Rey Jaime 2016 d’Investigació Mèdica.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

82 + = 85

Últimes notícies