HomeEducacióEl DOGC publica i fa oficial el canvi de nom de l’institut...

El DOGC publica i fa oficial el canvi de nom de l’institut Bau pel d’Institut Dertosa

L’Institut Joaquín Bau de Tortosa començarà el curs 2018-2019 amb la seua nova denominació: Institut Dertosa. Dimecres, dia 5 de setembre, es va publicar oficialment al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el canvi de nom. El nom de Dertosa, la denominació romana de la capital del Baix Ebre, es va imposar en el procés de selecció a les altres tretze propostes presentades on hi havia noms de personalitats vinculades al centre, com Pérez Bonfill, Gerard Vergés o Mossèn Manyà o altres topònims proposats, com El Port, Illa de Genòva o Ilercavònica.

La reivindicació del canvi de nom venia de lluny, però no va ser fins l’any passat que la comunitat educativa va aprovar iniciar el procés, després que l’Ajuntament de Tortosa decidís també canviar el nom de la plaça Joaquín Bau -situada al davant de l’institut, pel de plaça 1 d’octubre. Joaquín Bau va ser alcalde de la ciutat i una personalitat vinculada al franquisme.
Segons la publicació del DOGC la sol·licitud del centre per al canvi de denominació reunix els requisits establerts per la legislació vigent i resol inscriure la nova nomenclatura al Registre de centres de Catalunya.n

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 27

Últimes notícies