HomeAgriculturaS'inicia la sega al Delta amb bones previsions

S’inicia la sega al Delta amb bones previsions

Els arrossers del delta de l’Ebre preveuen enguany que la collita siga prou bona, tant en quantitat com en qualitat de l’arròs. La previsió de la Cambra Arrossera del Montsià és que la producció es puga situar per sobre de la de l’any passat i superar els 38 milions de quilos i Arrossaires del Delta preveu recuperar la producció de fa dos anys, després que l’any passat hi hagués minves a causa de l’atac del fong de la Pyricularia. Esta setmana s’ha començat a segar ja els arrossars amb les varietats més primerenques.

“L’any passat vam tindre mala collita i mala qualitat. Enguany en canvi es preveu bona de quantitat i de qualitat”, ha explicat el president d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, Jordi Casanova. En el cas de l’hemidelta esquerre els pagesos han evitat enguany l’atac de la Pyricularia, tot i l’onada de calor de principis d’agost -amb temperatures i humitats molt altes-, i tot apunta que la campanya serà força més bona que l’any passat. La Cambra Arrossera del Montsià fa, però, unes previsions més optimistes. A l’hemidelta dret, l’any passat l’afectació de la pyricularia va ser més baixa i la producció es va situar entorn dels 38 milions de quilos, per sobre de la de l’any anterior. Per enguany el president de la Cambra, Marcel Matamoros, no descarta superar esta xifra, malgrat la tempesta del passat dimarts, dia 5, va afectar greument una franja d’arrossars de 2.000 hectàrees, entre la Ràpita i Poblenou. La tempesta, acompanyada de calamarsa i vent,  ha provocat afectacions de fins al 90% en alguns arrossars de les varietats bomba i sírio. Malgrat l’afectació en estos camps ha sigut greu, Matamoros creu que a nivell global, no tindrà pràcticament incidència i manté la previsió  “que la campanya en termes generals serà millor que la de l’any passat”.

La sega ha començat esta setmana encara a un ritme molt lent, a un ritme molt lent i l’activitat més intensa es preveu per a partir de l’onze de setembre si la climatologia ho permet.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 55

Últimes notícies