HomeCulturaEl duet tortosí de pianistes Àmarim format per Mar Lombarte i Manel...

El duet tortosí de pianistes Àmarim format per Mar Lombarte i Manel Miró presenten ‘Beethoven Simfònic’

CULTURA // “A Beethoven li devem la forma en la qual ens relacionem amb la música i ell és el primer que ens diu que la música té un sentit i és la més alta de les filosofies. La seua música esdevé una revolució contínua que ha perdurat fins a l’actualitat”, explica la pianista tortosina Mar Lombarte. Este dissabte dia 10 d’abril a les vuit del vespre, ella i Manel Miró faran sonar les simfonies del gran compositor del classicisme alemany a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Hi presenten Beethoven Simfònic, un espectacle que s’endinsa en el repertori de Ludwig van Beethoven per a mostrar tots els recursos expressius de les seues simfonies en arranjament per a piano. “Hem fet un treball d’investigació amb les diferents versions que hem trobat de transcripcions de les simfonies de Beethoven per a piano a quatre mans. Finalment, hem treballat amb les versions trobades i comparant amb la partitura orquestral ens hem quedat amb la versió més fidel i la que s’adequava més a la nostra formació de piano a quatre mans”, assegura Miró.

 

Una posada en escena singular

Manel Miró i Mar Lombarte són professors de música a l’Espai La Binota de Tortosa. I este bagatge pedagògic es fa notar en els seus espectacles. “En els nostres concerts és molt important la part escènica. Volem modernitzar la versió de concert clàssic i ajudar el públic a endinsar-se en la nostra música”, comenta Lombarte. En esta ocasió pugen a l’escenari amb la Companyia Pinya Bausch, que interpreta una proposta plàstica visual en directe, per a crear una simbiosi entre disciplines artístiques que fan més intensa l’experiència i conviden l’espectador a un viatge musical i emocional singular. Això sí, sense eclipsar el protagonisme del piano.

Demà, al Felip Pedrell, els espectadors podran gaudir d’un resum de la vida i dels anhels del compositor alemany: des del seu incansable esperit revolucionari, a la intensa recerca de la llibertat que l’acompanyà tota la seua vida, una llibertat que va plasmar l’últim moviment de Simfonia Núm. 9, en re menor, Op.125 que s’ha convertit en un dels referents de la història de la música. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 83 = 87

Últimes notícies