HomeEsportsEl FC Ascó proposarà la dissolució del primer equip i una aposta...

El FC Ascó proposarà la dissolució del primer equip i una aposta forta pel futbol base

El FC Ascó, en un comunicat publicat avui, ha anunciat que té previst propostar en assemblea de socis la dissolució del primer equip per a la pròxima temporada i fer una aposta important pel futbol base amb diferents mesures que ajuden a potenciar-lo. Des del club s’ha manifestat que s’intentarà formar un primer equip amb gent de casa però començant des de zero.

 

Comunicat reunió Junta Directiva dia 4 de Març de 2019.

 

ÈPOCA DE CANVIS, TREPITGEM DE PEUS A TERRA

Estimats, jugadors, pares, tècnics, treballadors, socis, aficionats i vilatans d’Ascó.

Ha arribat l’hora, és el moment idoni de reflexionar sobre el passat i decidir sobre el futur de la nostra entitat.

El 2018, a estat un any molt complicat. Una inesperada inspecció per part de l’Agencia Tributària, va fer que el nostre club hagués de fer front a la regularització d’uns impostos impagats, segons el discutit criteri per part de l’Administració Fiscal, d’exercicis anteriors. No té cap sentit treure conclusions fàcils, populistes e interessades del perquè de la inspecció i del resultat d’aquesta, perquè al nostre club no hi hagut mai res a amagar. El Futbol Club Ascó sempre ha estat transparent i modèlic quant a la justificació de les seves despeses a través d’auditories trimestrals per part d’empreses privades i de les administracions públiques. Pel que fa a la Seguretat Social, el nostre club ha sigut pioner dins del teixit associatiu municipal i a poc a poc ha anat introduint els contractes laborals a tots els nivells del club. Els fons públics, no poden ser tractats d’una altra manera que no sigui el més professional i responsable possible.

Com a president del Futbol Club Ascó, mai he defugit de la meva responsabilitat i li he dedicat una quantitat innumerable d’hores per a resoldre de la millor forma la delicada situació que travessa l’entitat. El meu grup de companys de la Junta Directiva, posant en risc el seu patrimoni personal, i l’equip de Govern actual de l’Ajuntament d’Ascó encapçalat pel seu alcalde, han sigut claus en la resolució del problema, els seus consells han sigut d’agrair per una persona com jo poc acostumada a resoldre problemes econòmics. Les innumerables reunions, molts cops a hores intempestives, amb advocats, economistes, visites a inspectors, polítics, presidents federatius, etc.., han ocupat la pràctica totalitat del temps que hauria d’haver dedicat al nostre futbol. És per aquesta, entre altres raons, que crec i creiem els membres de la Junta Directiva, que el Futbol Club Ascó ha d’agafar un nou rumb i sobretot tocar de peus a terra.

El Futbol club Ascó, va néixer com una entitat sense ànim de lucre, i així sempre l’hem considerat. Les noves exigències de les Administracions Públiques, tractant al nostre club com una societat esportiva professional, fan que la viabilitat de l’actual model de club sigui impossible. Els nostres jugadors del primer equip i tècnics del futbol base són amateurs i considerem inapropiat i fora de qualsevol lloc tractar-los i equiparar-los als esportistes professionals. El nostre club no pot ser considerat com una empresa amb finalitat econòmica, perquè la seva única finalitat i benefici és la pràctica del futbol.

He fet públic i m’he reunit amb agents polítics per exposar-los la problemàtica de la pressió fiscal sobre les entitats esportives del nostre país i en particular la nostra, però desgraciadament, no he tret cap solució. Avui en dia, la política mira d’altres fronts més populistes i la tan reivindicada Llei de l’Esport Amateur Català encara s’haurà d’esperar. Avui hem sigut nosaltres, però que cap entitat ni club esportiu del nostre poble o del territori tingui cap dubte, que tard o aviat hauran de passar pel tràngol de suportar una Inspecció Fiscal. Ells tenen per davant la nostra experiència, nosaltres no vam tindre cap informació. L’Esport Català en particular no disposa d’una reglamentació clara que dissipi els temors dels seus directius, i si no ens unim, el nostre teixit esportiu solament podrà sobreviure a través de fons empresarials exteriors.

El nostre club no és cap Societat Anònima ni està capitalitzat per cap fons d’inversió. Vivim en la seva pràctica totalitat dels diners públics de l’Ajuntament d’Ascó i per tant els balanços econòmics a final d’any han de ser equitatius i mai favorables a l’entitat. Estic segur que demanant més diners a l’Ajuntament podríem suportar les obligacions fiscals i continuar treballant com fins ara, però no ho volem!!!! Creiem que hi ha d’altres prioritats a la població abans que el suport al futbol i no volem ser una càrrega per ningú. Per el tant ens veiem amb la responsabilitat de fer un canvi al nostre club, tocar de peus a terra i ser justos amb la població. No estem disposats al fet que el nostre club sigui un punt de confrontació, no volem que el nostre club sigui utilitzat a la campanya electoral per cap grup polític difonent informacions interessadament falses, ni tampoc a ser la via perfecta com alguns volen fer entendre, per emmascarar els problemes que tenen altres entitats. Seguirem treballant per sentir-nos com una entitat més del nostre poble i continuar col·laborant amb allò que sents reclami. I el futur solament té un camí, la unió. Crear un patronat o una entitat esportiva única sota control municipal, que asseguri una forma de treballar correcta i dins de la legalitat, és la solució més lògica i coherent per assegurar-nos la “bona praxi” dels recursos municipals.

Tocar de peus a terra significa fer un acte de responsabilitat i entendre la situació en la qual ens trobem. No tindré cap problema en retrocedir els passos que facin falta per tal d’adequar-nos al que els temps ens demanen. No tenim un altre camí que el de fer les coses bé, però no volem ser els únics Volem formar part de les competicions, però jugant tots amb les mateixes condicions. Ens reivindiquem,….sí, però no ens hem de sentir frustrats per haver de renunciar al que més alegries ens a donat. La vida et posa a prova cada dia, i ara toca prendre una decisió molt important, o toquem de peus a terra o potser estarem hipotecant el futur del nostre club. Hi ha cops a la vida que per avançar és necessari retrocedir, i ara ens toca tirar enrere.

El que ara és el nostre primer equip, passarà a ser història. Les insuportables obligacions en matèria de Seguretat Social i fiscal, la poca voluntat en treure una Llei de l’Esport Amateur, les poques ajudes dels òrgans competents i la desigualtat respecte als altres clubs del territori fan d’aquest equip, un projecte inviable. No volem suportar, ni volem que el poble ho faci, un primer equip que amb les noves exigències augmenti en un 40% el seu pressupost. Competirem i serem professionals fins a l’últim moment, perquè aquest equip mai ha abaixat els braços i aquests darrers anys, ha aconseguit fites, que ni els més optimistes, haurien somiat. Un equip de futbol d’una població de poc més de 1500 habitants i amb alguns jugadors de la localitat, ha aconseguit escriure el seu nom a la història del futbol territorial, català i estatal.

Hem d’estar orgullosos d’haver aconseguit fites tan importants com el Campionat de Catalunya Amateur, estar a un pas de l’ascens a Segona Divisió B i ser l’únic equip en tota la història del futbol de les Terres de l’Ebre en ser campió de la Tercera Divisió Nacional. Hi podrem estar més o menys d’acord, però la història queda escrita i el nom del nostre poble al lloc més alt del podi, quedarà per sempre més.

Haurem de reconvertir-nos, tornar a l’esperit de la fundació de l’Escola de Futbol, a l’esperit que particularment i de ben petit hem van transmetre els Buixeda, el Soto, el Paco, el meu pare….i tantes i tantes persones que l’únic que buscaven era la nostra formació com a persones a través del futbol.

Continuar amb la millora del nostre futbol base ha de ser el pilar del nostre club. Sense les exigències de les obligacions fiscals del primer equip, potenciarem d’una manera notable el nostre futbol base. Posar al servei dels nostres joves jugadors els millors entrenadors titulats, la utilització d’unes instal·lacions úniques al territori, el servei d’autobusos per als desplaçaments per a tots els equips, potenciar i crear un servei de medicina esportiva, la posada en servei d’un Canal de Televisió per poder seguir en directe els entrenaments i partits dels nostres fills, la subvenció de la roba oficial del club, cursos de tecnificació, campus de final de temporada, assistència a torneigs internacionals i de prestigi, col·laboracions amb clubs de primer nivell nacional,etc…. Obrirem les portes a convertir-nos amb el lloc de referència quant a futbol base de les nostres contrades, oferint els millors serveis amb les millors condicions. Ara mes que mai tenim l’oportunitat.

La iniciació al futbol a través de l’Escola Sant Miquel, ha de continuar sent el punt de sortida de nous jugadors del nostre poble.

Hem de continuar amb part de les polítiques actuals. La particular aposta per un equip de futbol sala format íntegrament per jugadors locals, dóna fruits des del primer dia i aquest ha de ser el camí. Intentarem fer el mateix amb un primer equip de jugadors del poble i de jugadors sorgits del nostre futbol base. Per altra banda, la nova empenta a l’equip de veterans, farà que a poc a poc, antics jugadors es tornin a enganxar al futbol i entre tots tornem a sentir nostre el Futbol Club Ascó.

Són decisions difícils que necessiten suport. Per això us demano de manera personal i dels meus companys de Junta Directiva, que vingueu a l’Assemblea Extraordinària que se celebrarà al Centre Neuràlgic, el divendres dia 15 de Març de 2019 a les 21:00 hores.

Una salutació cordial

Ascó, a 4 de Març de 2019

Andreu Antoni Muñoz

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 73 = 76

Últimes notícies