HomeCulturaEl festival A Cel Obert arriba a la cinquena edició sent una...

El festival A Cel Obert arriba a la cinquena edició sent una proposta consolidada

Del 5 al 7 d’octubre l’Ajuntament de Tortosa celebrarà una nova edició del festival d’intervencions efímeres A Cel Obert. Aquesta serà la cinquena edició d’A Cel Obert, un festival que converteix diversos espais històrics i d’alt valor patrimonial de Tortosa en escenaris de creacions artístiques, al mateix temps que en reivindica el patrimoni arquitectònic i apropa l’art efímer a tots els públics.

La regidora de Cultura, Dolors Queralt, ha assegurat que aquest festival arriba a la cinquena edició sent una proposta consolidada de portes endins de la ciutat però també a nivell internacional. Queralt també ha destacat el caràcter divulgatiu i pedagògic que també té el certamen i que implica els xiquets i xiquetes de primària i secundària de la ciutat en l’art efímer.

En les quatre edicions celebrades, s’han presentat a la convocatòria 283 propostes de més de 500 artistes provinents de 14 països diferents. Hi han participat al festival 1.700 alumnes i 26 equips d’artistes de tot tipus, que han portat a milers de visitants a passejar pel nucli antic de la ciutat per descobrir les seves obres efímeres i redescobrir fins a 10 espais històrics de gran riquesa patrimonial.

En aquesta cinquena edició es podran visitar nou instal·lacions, totes inspirades en la temàtica d’enguany, el moviment. D’aquestes nou obres, cinc va ser seleccionades per convocatòria (se’n van presentar 98), i la resta són artistes invitats i col·laboracions. Es podran trobar als següents espais: pati del Museu de Tortosa, pati del Palau Montagut, passatge Franquet, pati del Palau Despuig, pati del Reial Monestir de la Puríssima Concepció Victòria, pati de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa, pati de Sant Jordi i Sant Domènec, pati de Sant Jaume i Sant Maties i claustre de l’edifici de la Immaculada (Espai Immart, EMD de Jesús).

Com a novetat, l’EMD de Jesús se suma al festival i acollirà una de les instal·lacions d’aquesta cinquena edició. Al pati de la Immaculada es podrà veure Anemògraf, obra de Benjamin Joudrier i Léa Girault, els artistes invitats d’A Cel Obert 2018. Així mateix, el Palau Despuig acollirà l’obra fruit de l’intercanvi de creadors de Transefímers, un projecte de col·laboració en el si de la Xarxa Transversal iniciat l’any 2015.

També amb la voluntat d’apropar la creació, l’art i el disseny al públic més jove, un any més es comptarà amb una instal·lació col·laborativa coproduïda amb vuit centres educatius, que en aquesta ocasió s’emplaçarà al pati del Museu de Tortosa. Així mateix, tal com ha explicat Bestratén, una de les novetats d’enguany és una instal·lació que es podrà veure al pati de l’Escola d’Art realitzada per estudiants del curs d’Arquitectura Efímera de l’Escola d’Art de Reus, i que es durà a terme gràcies a la col·laboració de l’Escola d’Art de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 6 = 10

Últimes notícies