HomeCulturaEl festival de cinema IN-FCTA comença diumenge i hi participen Francesc Orella...

El festival de cinema IN-FCTA comença diumenge i hi participen Francesc Orella o Malena Alterio

Una trentena de curtmetratges entraran a concurs en la sisena edició del festival In-FCTA, el Festival de Cinema de la Terra Alta, que arranca este diumenge, 31 de juliol, a Bot. 33 curtmetratges seleccionats d’entre un total de 200 són els candidats a la secció professional del festival, In-FCTA HighLand Pro, així com de la secció amateur In-FCTA HighLand.

La inauguració del festival, que tindrà lloc diumenge 31 de juliol a les 21.30 h a la plaça de l’Església de Bot, estarà conduïda pels actors Juli Fàbregas i Jordi Díaz. Els assistents podran gaudir, a més, d’una performance teatral protagonitzada per Ivan Massagué (director d’In-FCTA), Mireia Aixalà i els mateixos mestres de cerimònies, Juli Fàbregas i Jordi Díaz.

Les projeccions arrancaran dilluns 1 d’agost a les 22 h a la plaça de l’Església de Bot. En esta primera jornada hi participaran alguns dels directors, productors i actors implicats en les obres candidates a la secció HighLand Pro. Després de les projeccions, hi haurà un petit col·loqui per tal d’intercanviar impressions amb el públic.

Els curts que es projectaran en esta primera sessió del concurs seran Rewind, d’Amaia Sebastian, Amores eléctricos, de Josep Maria Jolis, Parresia, d’Ignacio Lasierra, Parlez-vous?, d’Aitor de Kintana, Una buena causa, de Miguel Aguirre García, De menos, de Maria José i Cristina Martín Barcelona, Color, d’Eva Jakubovska, Guarda, de Pablo Arreba, Volvemos en 5 minutos (spots paralelos), de Felipe Garrido Archanco, Vull ser pastora, de María Velasco, Inútil, de Raquel Guerrero, Árido, de Paula Amor, La bici, d’Antonio Oliete, Keroseno, d’Ander Reviejo, i Murs, de Roger Villarroya.

A més de les peces que entren a concurs, s’hi projectaran també dos curtmetratges premiats al Festival Internacional de Cinema de Lanzarote: Pintango, de Rodolfo Pastor, guanyador en la categoria d’Animació, i Madres, de Daniel León Lacave, Millor Curt Canari i Premi del Públic.

La segona sessió de projecció de curts candidats a la secció HihgLand Pro d’esta sisena edició serà divendres 5 d’agost (camp de futbol de Bot, 22 h), on també participaran membres de la direcció i del repartiment de les diferents obres.

La selecció de curts per a esta jornada és Work It Class!, de Pol Diggler, Cliché!, de Giuseppe Rattá Gutiérrez, Joan tiene un secreto, de Christian López Lamela, Desviación típica, de Paco Ruiz, Pocos, buenos y seguros, d’Ales Payá i Gorka Lasaosa, Stains, de Roger Villarroya, i Coleccionismo, de Marcos Gualda.

En esta jornada es projectaran també els curtmetratges presentats a la secció amateur i de baix pressupost In-FCTA HighLand: Berta, de Violetta Mariani Alcoverro, Per tota la humanitat, de Pau Albiac Bello, Ring of faries, de Miquel Bladé, Tres días, de Luis Alberto Martín Bravo, Alba, de Jordi Sallén, Neus Català, d’Anna Tobia Ferrús, Tot allò que mai et vaig dir, d’Anna Rodríguez Valero, El diablo que me persigue, d’Anna Guimerà, i Eternal, d’Andrea Lizarte.

La gala de lliurament de premis del Concurs de Curtmetratges In-FCTA 2022 serà dissabte 6 d’agost a les 22 h al camp de futbol de Bot. Els membres del jurat, que enguany està format per l’actriu Malena Alterio, els actors Francesc Orella i Canco Rodríguez, i la directora de càsting Déborah Borque, faran entrega dels trofeus LoFato 2022 d’esta sisena edició.

 

Projeccions fora de concurs

A més dels 33 curts que entren a concurs en esta edició, els assistents al festival podran gaudir d’altres projeccions al llarg de tota la setmana, tant de curts com de llargmetratges.

Així, dimarts dia 2, al Celler Herència Altés (20 h) s’hi projectarà la pel·lícula Alcarràs, film dirigit per Carla Simón, guanyador de l’Os d’Or a la darrera Berlinale i que ha catapultat els espectadors de cinema en català a màxims de rècord. Tots els membres del repartiment hi seran presents per a presentar el film i debatre després amb els assistents.

El dimecres dia 3, jornada dedicada a les famílies, serà també temàtica pel que fa a les projeccions. Grans i menuts podran gaudir, a partir de les 19.30 h al camp de futbol de Bot, de curts seleccionats per la Secció In-FCTA Mini arran del projecte In-FCTA Escoles. I, a continuació, projecció de curtmetratges d’anime per a públic familiar de la secció HihgLand Pro: Roberto, de Carmen Córdoba González, i Wonderful ideas, de David Carrizales.

Dijous 4 l’acció torna de nou a Gandesa, en este cas, al Celler Figueres (22 h) on hi haurà sessió doble. Primer, projecció del curt Cemento y acero, d’Oriol Villar, Millor Curt de Ficció Nacional al Festival Internacional de Cinema de Lanzarote, i, a continuació, Toscana, un film còmic de Pau Durà, protagonitzat per Malena Alterio i Francesc Orella, membres del jurat d’esta edició d’In-FCTA, i que hi seran presents per a xarrar amb els assistents un cop finalitzada la projecció.

A més a més, cada matí s’organitzaran jornades formatives amb tallers impartits per diferents personalitats del món cinematogràfic i artístic, i amb diverses temàtiques artístiques com a eix conductor. Els tallers s’impartiran cada dia a les 10 h a la Sala Club de Bot.

El Festival de Cinema de la Terra Alta, In-FCTA, naix a Bot l’any 2017 de la mà de l’actor Ivan Massagué, director del Festival, i de Sorolla’t, grup de dinamització local de Bot. Té el cinema com a eix central, però el combina amb moltes altres expressions artístiques i culturals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies