HomeCulturaEl festival Músiques en Terres de Cruïlla arriba a la seua desena...

El festival Músiques en Terres de Cruïlla arriba a la seua desena edició

El festival Músiques en Terres de Cruïlla, arriba a la seua desena edició el cap de setmana del 21 al 23 d’octubre a la Sénia.

La novetat d’esta edició se centra en la celebració del Congrés Músiques en Terres de Cruïlla, que servirà per a recollir totes les temàtiques treballades en les nou edicions anteriors resumides en 3 eixos. Cada un d’ells comptarà amb una taula rodona i un seguit de comunicacions lliures, on destaca la participació de persones rellevants del món de la música i l’art com Josep V. Frechina, Francesc Tomás Panxito, Rut Martínez, Raül Sanchis, Pau Benavent, Alba G. Corral o Roberto Olivan, entre altres.

El congrés s’inaugurarà el divendres 21 d’octubre amb la ponència-marc “Les bandes de música: una cultura a la diàspora artística”, a càrrec de J. Rafael Pascual-Vilaplana, director de la Banda de Música de Barcelona. Tot seguit s’iniciarà el primer eix, dedicat a ‘La música popular i tradicional avui’, que finalitzarà amb l’actuació musical del grup Joana Dark.

El dissabte 22 es reprendran les comunicacions al matí amb el segon eix, ‘Els contextos de la música: educació, festa i vida quotidiana’ i just abans de dinar, s’encetarà el tercer eix, ‘Els diàlegs de la música amb les altres disciplines’. També tindrà lloc el concert de l’Agrupació Musical Senienca, que sota el títol ‘Amb veu de dona’, vol reivindicar i visibilitzar el talent artístic i musical femení que durant els darrers nou anys han participat en el festival. Durant la nit pujaran a l’escenari 7 artistes, com són: Carmen París (Aragó), Montse Castellà (Catalunya), Miquela Lladó (Mallorca), Tiu (Mallorca), Franca Masu (l’Alguer), Sònia Gómez (Catalunya) i Roser Gay (Catalunya). L’espectacle tindrà lloc a la Casa de Cultura de la Sénia a partir de les 19 h amb entrada lliure.

Les activitats continuaran el diumenge 23 amb el curs de jota ballada a càrrec de Lídia de Mena del grup la Clavellinera de Falset, que començarà a les 13 h a la plaça Catalunya. En este mateix indret tindrà lloc a les 17 h la Trobada de grups de danses del territori que comptarà amb la participació de la Clavellinera de Flix, la Colla de Dansaires de Càlig i el Grup de Jota de la Casa d’Andalusia de la Sénia, amb la música dels Dolçainers de Joventuts Unides.

Finalment, es durà a terme el cap de setmana del 29 i 30 d’octubre amb un taller de dansa i moviment a càrrec de Montserrat IranzoEsta activitat va destinada a un públic general a partir dels 5 anys i a la que no es requerirà una formació o experiència prèvia amb la dansa. El resultat d’este treball es podrà veure el diumenge a les 18 h a la representació final a la Casa de Cultura de la Sénia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

54 + = 63

Últimes notícies