HomeCulturaEl festival Proto-fest reivindicarà les dones compositores i indagarà en el llegat...

El festival Proto-fest reivindicarà les dones compositores i indagarà en el llegat de Pedrell

Dilluns 15 de juliol, la formació tortosina de cambra Accent Ensemble obrirà el festival Proto-fest amb un concert (20.00 h als Reials Col·legis) amb obres inèdites de dones compositores que van viure a cavall dels segles XIX i XX. En la recerca, recuperació i contextualització del programa que es presentarà hi ha participat la historiadora tortosina Cristina Favà.

L’endemà dimarts, el mestre Felip Pedrell (Tortosa 1841 – Barcelona 1922) prendrà protagonisme a la Cripta de l’Església de la Reparació. A les 19 h, s’ha programat la conferència Ales i Arrels. Una mirada de la creació coral contemporània a càrrec del jove compositor Josep Ollé. Just després, el Cor Pedrell aprofundirà en la petja que Pedrell va deixar en músics d’arreu d’Europa. També a les Terres de l’Ebre. Per això, oferirà un repertori que, entre altres, inclourà obres dels compositors Rossend Aymí i Josep Ollé, tots dos de Tortosa, amb l’objectiu de relligar la trajectòria de tres generacions de músics de la ciutat.

Dimecres, en la línia de recuperar repertori inèdit, l’Orquestra Barroca de Barcelona oferirà un concert (19.00 h als Reials Col·legis) amb obres de l’arxiu de l’Església del Pi de Barcelona, recuperades per Jordi Sacasas; i composicions del mestre de capella de la Catedral de Tortosa, Valero Moreno (1714-1780), recuperades per David Matheu.

La quarta edició de Proto-fest, s’allargarà fins al 28 de juliol i combinarà quinze concerts vocals, corals, orquestrals i de cambra amb cursos de formació impartits per professorat de prestigi; i portarà la música a diversos punts del nucli històric de la ciutat, i apostarà per la recuperació del patrimoni historicomusical mitjançant la descoberta i la interpretació d’obres inèdites o poc conegudes de dones i de compositors del territori.

Classes amb músics de renom internacional

Des de la primera edició, Proto-fest també ha apostat per la formació. Així, dilluns també s’activarà la primera de les masterclasses del festival. Fins a final de mes, els estudiants de música podran aprofundir en instruments com el bandoneó, violí, viola, violoncel, música de cambra, cant i la interpretació en orquestra. L’equip docent estarà format per figures com la violista Rivka Golani (professora al Trinity College de Londres), el bandoneonista i compositor Marcelo Mercadante (ha col·laborat amb artistes com Joan Manuel Serrat, Miguel Poveda i Sílvia Pérez Cruz); el contratenor i pianista Jordi Domènech (ha actuat al Liceu i s’ha especialitzat en la música del barroc); el director de cors i orquestra Francesc Valldecabres (professor del Conservatori Professional de Catarroja i director de l’Orfeó Universitari de València), i el violoncel·lista Oriol Aymat (col·laborador de l’orquestra del Teatre del Liceu i la Camerata XXI, membre del grup de pop-rock Blaumut). L’any passat hi van participar un centenar d’estudiants de música, nacionals i internacionals.

Tots els detalls del programa es poden consultar al web del festival i les entrades ja són a la venda també a través del web.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies