HomeSense categoriaEl gestor de l’Illa dels Bous esterilitza els sis braus mascles, i...

El gestor de l’Illa dels Bous esterilitza els sis braus mascles, i rep les crítiques de voluntaris protaurins

El col·lectiu protaurí Ajudem els bous de l’Illa, una de les entitats que, juntament amb col·lectius animalistes antitaurins, van assumir durant mesos l’alimentació dels braus de l’Illa dels Bous de Vinallop abans que la Generalitat decidís fer-se’n càrrec, ha lamentat a través del seu compte de Facebook que l’administrador dels bous de l’Illa per encàrrec de la Generalitat, el ramader ampostí Paco Palmer, haja esterilitzat els sis braus mascles de la colònia (d’un total de 19 individus que la integren actualment, segons Palmer) durant el temps en què, segons denuncien, se’ls ha restringit l’accés a l’Illa amb l’argument que s’estaven sanejant els animals. 

De fet, Palmer mateix ha reconegut a esta publicació les faenes de sanejament i esterilització, que és justament el que ja va anunciar la Generalitat quan ara fa un any va adjudicar tres contractes menors, pels serveis de ramaderia, veterinària i construcció d’un corral per a fer els tractaments i d’un petit embarcador a l’Illa.

El ramader contractat temporalment -es va anunciar que posteriorment es trauria a concurs un contracte plurianual, però no ha transcendit que s’haja fet cap convocatòria- era Palmer, i el que s’ha fet, a instàncies del Govern i a través del servei veterinari contractat, ha estat esterilitzar els animals del sexe minoritari. Sembla que no ho tenien així entès alguns membres d’Ajudem els Bous de l’Illa: “Per a sorpresa nostra, tot i que des d’un principi es va acordar no realitzar cap tipus d’acció de castrament, els mascles de l’Illa estan tots castrats”. “Estem indignats per la forma com s’ha dut a terme, a esquena nostra i de la resta de la societat”, afegix el col·lectiu, que critica que “la pressió antitaurina que tanta força mediàtica té ha guanyat la partida i els bous de l’illa de Vinallop tenen els dies comptats”. Palmer, que de moment no ha volgut atiar la polèmica, recorda que hi ha entre els braus de l’illa individus d’1 any que, per tant, “poden continuar vius d’aquí a 20 anys”. 

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies