HomeSocietatEl Govern a l'Ebre determina que la situació del coronavirus al territori...

El Govern a l’Ebre determina que la situació del coronavirus al territori és estable, però cal mantenir el confinament

Este dijous s’ha tornat a reunir el Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat per valorar l’evolució i la situació actual de la pandèmia del coronavirus a les Terres de l’Ebre. El delegat territorial del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarés, ha destacat que “tot i que les Terres de l’Ebre mantenen un microclima diferent respecte la resta de Catalunya, davant la situació de calma i estabilitat que marquen les dades de la pandèmia al territori, no ens podem relaxar”. Pallarés ha afegit que “la ciutadania està molt conscienciada de la situació que vivim i estem molts satisfets de la seua resposta, però cal mantenir el confinament”.

Fins este dimecres, a l’espera que Salut actualitze les dades, les Terres de l’Ebre acumulen 160 casos positius de coronavirus. D’esta xifra, 25 persones es troben hospitalitzades en els diferents centres del territori ebrenc, i vuit estan ingressats a l’UCI del Verge de la Cinta. Des de l’inici de la crisi sanitària, a les quatre comarques ebrenques s’han registrat 12 morts a causa de la Covid-19. Des del Govern apunten que estos números no s’han vist afectats per les festivitats de Setmana Santa, ja que no han augmentat gaire en l’última setmana. No obstant això, reiteren que la ciutadania no ha d’abaixar la guàrdia, que ha de continuar quedant-se a casa, ja que aquí a l’Ebre, les ràtios de gent gran són molt elevades, i “si el virus entrés en la mateixa violència que ho ha fet a altres zones del país, aquí podria fer molt de mal”. Així doncs, segons ha apuntat el delegat del Govern, esta calma i estabilitat al territori amb la pandèmia controlada ha permès que les intervencions quirúrgiques s’estiguen començant a reprogramar.

Quant a les residències de gent gran, les Terres de l’Ebre també es distancien de la situació que s’està vivint a la resta de Catalunya, ja que aquí “les tenim molt controlades”, afirma Pallarés. Una de les mesures que ja s’ha començat a aplicar a tot el territori català és realitzar proves PCR a les residències per descartar qualsevol brot, en una de les zones de més risc.

L’educació arribarà a la totalitat de famílies ebrenques

Este dimarts va arrencar l’últim trimestre del curs escolar amb unes característiques singulars: l’educació s’impartirà via telemàtica, ja que les classes i els centres escolars estan buits, i els alumnes i professors a casa. És per això que des del Departament d’Ensenyament fa setmanes que estan treballant en un pla d’acció per localitzar totes aquelles famílies que disposen o no d’aparells electrònics o connectivitat a la xarxa. L’objectiu és localitzar les mancances que tenen les famílies per poder accedir a esta educació virtual i posar a la seua disposició els serveis necessaris perquè els i les alumnes puguen continuar la seua formació. Així doncs, tant des del departament, com dels ajuntaments i les direccions dels centres s’està treballant per identificar les famílies ebrenques que tenen alguna problemàtica. De moment, ja són més d’un miler les famílies que necessiten equipament o accés a internet, però a l’espera de les dades concretes, Pallarés manifesta que “les Terres de l’Ebre serem un dels territoris més afortunats perquè arribarem a la totalitat de les famílies”. El govern de la Generalitat ha signat un conveni en Telefònica perquè totes aquelles que no disposen de connectivitat puguen accedir a la xarxa, així com diversos ajuntaments han posat a disposició de les famílies el seu servei municipal de Wi-Fi.

La Generalitat pública una ajuda per als petits establiments turístics

Esta setmana s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) que tots aquells establiments turístics de menys de cinc treballadors, com és el cas de cases de turisme rural, petits càmpings o petits allotjaments turístics poden sol·licitar un ajut directe de 2.500 euros posant-se en contacte amb el Departament d’Empresa, els seus ajuntaments o les associacions de turisme. El delegat del Govern ha assenyalat que tenen previst traure ajuts econòmics destinats als petits comerços per a començar a plantejar “la reincorporació i la posada en marxa de la maquinària un altre cop després d’esta emergència sanitària”.

Pel que fa al teixit empresarial, s’han registrat 2.203 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) des de l’inici de la crisi del coronavirus, que afecten 9.005 persones. Segons ha indicat el representant territorial, ja se n’han resolt favorablement 2.131.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

13 + = 18

Últimes notícies