HomePolíticaEl Govern aprova el decret que converteix Aragonès en el substitut del...

El Govern aprova el decret que converteix Aragonès en el substitut del president de la Generalitat

TERRES DE L’EBRE // El Govern ha aprovat aquest dimarts en el marc d’un Consell Executiu extraordinari el decret que converteix el vicepresident, Pere Aragonès, en el substitut del president de la Generalitat després de la inhabilitació de Torra. Així ho diu el decret que aquest matí ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El decret estableix que Aragonès té les atribucions de la Presidència de la Generalitat “d’acord amb els límits propis d’una substitució i d’un govern en funcions de conformitat amb la Llei 13/2008 i la resta de l’ordenament jurídic”. D’altra banda, el decret ratifica el personal eventual que depèn de la presidència de la Generalitat. Està firmat per tots els consellers del govern en funcions.

Una disposició final del decret diu que quedarà sense efecte en cas que se suspengui l’execució de la sentència d’inhabilitació contra Torra dictada per Tribunal Suprem. I és que la defensa del president inhabilitat ha presentat un recurs al Tribunal Constitucional (TC).

Pel que fa a les limitacions que estableix la llei de presidència esmentada al decret, l’article 6.3 estableix que “ni la suplència ni la substitució del president o presidenta de la Generalitat no permeten exercir les atribucions del càrrec relatives al plantejament d’una qüestió de confiança, a la designació i el cessament dels consellers o a la dissolució anticipada de la legislatura”.

En el mateix decret, Pere Aragonès firma com a Vicepresident del Govern en substitució de la presidència de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

54 + = 60

Últimes notícies