HomeCulturaLa setena edició del FesticAm arriba del 9 a l’11 d’octubre a...

La setena edició del FesticAm arriba del 9 a l’11 d’octubre a Amposta

MONTSIÀ // Del 9 a l’11 d’octubre, l’espectacle torna als carrers  d’Amposta. Arriba la setena edició del FesticAm, el Festival Internacional de Teatre i  Circ d’Amposta. Ho farà amb 13 actuacions, tres tallers per als centres de secundària i adaptat a la normativa del pla de desescalada del sector de la cultura.

 Fins a 14 companyies participaran en aquesta proposta ja consolidada dins la  programació cultural de tardor de la ciutat i que, en paraules de l’alcalde, Adam  Tomàs, enguany “vol col·laborar no només en la reactivació econòmica de la ciutat  sinó també en la seva reactivació emocional”. “Sempre, però potser ara més que  mai, necessitem aquest tipus de propostes per mantenir-nos en un dia a dia  carregat de notícies negatives”, diu l’alcalde, tot recordant que “l’Ajuntament  d’Amposta mantenim la voluntat de tirar endavant una programació cultural i  defensem que la cultura és segura”.  

En aquesta mateixa línia es pronuncia la regidora de Cultura, Inés Martí, qui  també assenyala que enguany Amposta continua dins el Pla d’Impuls de la Dansa (acaba a finals del 2020) “i això ens ha permès durant dos anys acostar propostes de dansa no només dins del FesticAm, sinó durant tot l’any a un preu reduït”.

En el  marc d’aquest pla, els dies 13, 14 i 15 s’han programat tres tallers de dansa als  centres de secundària de la ciutat. I a partir d’aquest mes d’octubre i durant dos  anys, Amposta entra al Pla d’Impuls del Circ.

El director de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta (Etca), Jordi Príncep, també defensa el paper de la cultura, perquè “les i els professionals de la cultura formem  part d’un sector importantíssim per al conjunt del país, la societat i l’economia; el  Parlament de Catalunya ja ha declarat la cultura bé essencial” i posa èmfasi en el  fet que “les arts de carrer, menystingudes durant moltes dècades, estan  demostrant un cop més la seva capacitat de reinvenció, adaptació, compromís  social i responsabilitat, possibilitant la democratització de l’accés ala cultura i a  l’espai públic de qualsevol persona”.  

Príncep també destaca que “hem volgut fer de les limitacions i restriccions  una oportunitat per redibuixar el festival”. Així, “per tal de triar de les més de 200  propostes que hem barallat aquelles que podien dialogar millor amb les  circumstàncies actuals: reducció d’aforament, distància entre seients, registre  d’espectadors,…”. 

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 34

Últimes notícies