HomeEducacióEl Govern aprova el programa temporal del Pla de millora de les...

El Govern aprova el programa temporal del Pla de millora de les biblioteques escolars

El Govern ha aprovat el programa temporal del Pla de millora de les biblioteques escolars (PLAMIB) de Catalunya, amb l’objectiu de reactivar les biblioteques escolars i incrementar alhora els nivells de comprensió lectora de l’alumnat.

És una de les mesures que s’emmarca en el Pla nacional del llibre i la lectura dels Departaments de Cultura i d’Educació per fomentar l’hàbit lector i la lectura en català, aprovat pel Govern el passat mes de juliol. El pla, que s’inicia este curs escolar, tindrà una durada de tres anys, fins al curs 2025-2026. Comença de forma pilot en 50 centres educatius (35 de públics i 15 de concertats) i s’ampliarà progressivament fins a 400 centres més en centres públics i concertats.

A més, cada curs escolar el Departament d’Educació acompanyarà 200 centres a través de xarxes territorials, que els orientaran en les necessitats en matèria de comprensió lectora. Al mateix temps, oferirà al conjunt de centres materials, formacions i altres recursos centrats en la millora de la comprensió lectora.

El pla preveu la dotació d’un equip de sis persones diplomades en biblioteconomia i dues persones tècniques docents, que donaran suport intensiu tant als 50 centres del pla pilot de biblioteques com als 200 centres per a la millora de la comprensió lectora.

La implantació del nou programa implicarà, per exemple, acompanyar els centres educatius per actualitzar els fons de lectura i disposar d’un programari de gestió de biblioteca compatible amb les biblioteques públiques, així com crear xarxes territorials de foment de les biblioteques escolars i de millora de la comprensió lectora per tal de compartir experiències i accions.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 68

Últimes notícies