HomeSocietatEl Govern destina 7,3 MEUR a la prevenció de les violències masclistes...

El Govern destina 7,3 MEUR a la prevenció de les violències masclistes en l’àmbit municipal i comarcal

El Govern ha aprovat un nou programa de subvencions per promoure les polítiques de prevenció de les violències masclistes en l’àmbit municipal i comarcal.

El Departament d’Igualtat i Feminismes destinarà un import total de 7,3 milions d’euros perquè ajuntaments i consells comarcals puguen desenvolupar accions que s’adapten a les necessitats de cada territori durant els anys 2023 i 2024, com per exemple la creació i reforç de punts liles o la creació d’itineraris segurs.

Les subvencions van destinades especialment a propostes de prevenció estructural que puguen perdurar en el temps, com parades de transport a demanda; xarxes i espais de suport davant les violències masclistes; espais de cura emocional organitzats després d’un cas de violència masclista amb impacte comunitari, o la construcció de xarxes d’establiments que puguen detectar casos de violència masclista, com ara comerços de proximitat, bars, farmàcies o equipaments públics i comunitaris.

En concret, es destinaran 5,1 milions d’euros durant el 2023 i 2,2 milions d’euros durant el 2024. La convocatòria d’aquestes ajudes s’emmarca en el nou Pla Nacional per a la Prevenció de les Violències Masclistes, que es presentarà abans de finals d’any.

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha intensificat durant aquest estiu la prevenció de les violències masclistes en l’oci i els espais públics davant l’increment d’activitats multitudinàries com concerts i festes majors. Per segon any consecutiu, s’han posat en marxa les formacions adreçades a les treballadores i treballadors dels ens locals i les entitats que gestionen els Punts Liles, per tal de millorar la prevenció de les violències sexuals en l’oci i l’espai públic. Els cursos s’han ofert bàsicament durant els mesos de juliol i agost, però s’allargaran fins a finals d’any. En conjunt, es formaran més de 1.700 persones i s’arribarà a 150 municipis d’arreu de Catalunya.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 77

Últimes notícies