HomeSocietatEl millor pa de Sant Jordi de Catalunya es fa a la...

El millor pa de Sant Jordi de Catalunya es fa a la pastisseria Larrossa, de Flix

El jove pastisser Pau Carranza, de la pastisseria Larrossa ha guanyat el premi al millor pa de Sant Jordi de Catalunya 2022.

La seua elaboració ha estat la millor entre les més de 50 que s’han presentat al certamen d’enguany, provinents de pastisseries professionals d’arreu del país. El pa de Sant Jordi es caracteritza perquè porta marcades les quatre barres de la senyera, cosa que li dona un aspecte molt singular i cridaner. S’elabora mitjançant tres masses, de pa de sobrassada -que marca les barres roges-, pa de formatge i pa d’anous a l’exterior.

Es tracta d’una recepta tradicional del forner Eduard Crespo, que va morir el passat mes de setembre. Carranza assegura que “la seua elaboració no és fàcil, ja que s’ha de treballar molt bé la massa en fred i aconseguir un component estètic que és molt important”.

La pastisseria Larrossa ja lluu el guardó que l’acredita com a elaboradora del millor pa de Sant Jordi d’enguany. El concurs va tenir lloc este dimecres a l’estació del Nord, de Barcelona, i hi van participar pastissers i forners professionals de tots els punts de Catalunya. El premi al millor pa de Sant Jordi és una iniciativa de l’obra social Ernest Verdaguer de Panàtics.

Este dimecres a la nit, però, l’obrador de la pastisseria Larrossa ja treia fum per a pastar el pa de Sant Jordi, que des d’este divendres 22 ja es pot trobar a l’establiment, situat a la plaça del Mercat de Flix. Les reserves ja s’han disparat i elaborarà unes 2.000 racions en un municipi d’uns 3.400 habitants.

Pau Carranza prové d’una família de forners i al 2018, amb només 24 anys, va obrir la seua pròpia pastisseria a Flix. Assegura que la clau del seu establiment “és treballar amb producte de qualitat amb l’objectiu d’oferir les millors elaboracions als clients”. “Si oferixes productes de qualitat, no tens competència. Pot tenir un preu, però els clients saben apreciar la qualitat i la valoren”, destaca Carranza.

Este dissabte, 23 d’abril, el forner viatjarà a Barcelona per fer entrega del primer exemplar de pa al president de la Generalitat de Catalunya.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 42

Últimes notícies