HomeCulturaEl Museu de Tortosa amplia la col·lecció sobre Frederic Mauri, amb 40...

El Museu de Tortosa amplia la col·lecció sobre Frederic Mauri, amb 40 obres donades per la seua família a la ciutat

La col·lecció d’art de Tortosa ha sumat avui 40 peces més al fons de la ciutat: es tracta de dibuixos fets per l’artista tortosí Frederic Mauri, que les seues filles han volgut donar al Museu de Tortosa. Ahir la tarda, Anna i Araceli Mauri van signar, juntament amb l’alcaldessa Meritxell Roigé, el document de donació de les obres per tal que puguen formar part de la col·lecció de la ciutat.

Es tracta de tres conjunts realitzats per Frederic Mauri durant la segona meitat del segle XX. El més nombrós correspon a una sèrie d’aiguaforts que s’anomena ‘Refranys populars’. Inclou 27 obres, que van ser realitzades entre els anys 1975 i 1977. El segon dels conjunts, anomenat ‘Anys i treballs’, és una carpeta amb 12 estampes fetes amb la tècnica del linogravat sobre paper, amb les quals Mauri va il·lustrar diversos poemes de Manuel Pérez Bonfill. Finalment, la donació al Museu també inclou un quadre, un oli sobre tela que mostra la imatge d’una caseta de camp en un entorn rural.

Estes 40 obres s’uneixen, doncs, a la resta de 31 peces que el Museu de Tortosa ja tenia al seu fons amb la signatura de Frederic Mauri, principalment dibuixos realitzats durant el tram final de la dècada dels 80 així com un paisatge a l’oli del 1985.

Meritxell Roigé ha agraït la contribució que les filles de Mauri han tingut amb la ciutat: “estic segura que Frederic estaria molt content que avui Tortosa pogués ampliar la seua col·lecció amb diverses de les seues obres”, ha detallat. A més, Roigé ha avançat que el calendari d’activitats del Museu per al 2024 ja té planificada una exposició per tal de mostrar les obres de Frederic Mauri que integren el catàleg municipal.

L’abril i el maig del 2019, la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa va acollir l’exposició ‘Massip-Mauri: fills d’un paisatge’, que va reunir estos dos referents culturals de la ciutat, amb més d’una trentena de dibuixos a tinta sobre paper, comissariats per Cinta Massip, que il·lustren la crònica d’una llarga amistat entre els dos creadors. Frederic Mauri va morir poc després, el 22 de juny del 2019.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 34 = 44

Últimes notícies