HomeCulturaEl Museu Terracota acull l'exposició de ceràmica "L'espai imaginat"

El Museu Terracota acull l’exposició de ceràmica “L’espai imaginat”

La Sala d’exposicions temporals de Terracota del Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà del 29 d’abril al 5 de juny, l’exposició de ceràmica “L’espai imaginat”, de l’artista valenciana Teresa Aparicio. L’exposició havia de coincidir amb la Fira de la Terrissa ara fa dos anys, però a conseqüència de la pandèmia no s’ha pogut portar a terme fins a enguany.

D’esta forma, coincidint amb la fira de la terrisa de la Galera exposara un conjunt de peces de l’artista, que ha manifestat que “he trobat una escletxa per crear un planetari propi, dintre d’un espai imaginat”.

A través de la seua obra, Aparicio crea el seu propi planetari, format de nou obres, com els nou planetes que conformen el sistema solar. Composicions realitzades en diferents tècniques ceràmiques que parteixen d’una forma esfèrica i transforma en formes geomètriques diverses, destacant un centre en la composició i al voltant d’esta gira la resta de l’obra.

Utilitza principalment el gres que dona consistència i durabilitat a les peces així com una aparença pètria que d’alguna manera ens evoca l’aspecte d’aquests astres sense llum.

L’ús d’esmalts i òxids atorguen a la peça uns colors similars als dels planetes reals mentre que el llustre i els seus tocs metàl·lics confereixen més realisme a cadascun d’aquests planetes imaginaris i finalment la màgia del foc ho modifica tot, aconseguint que ens situem en aquest planetari propi on cada composició orbita per si sola i té vida pròpia.

L’acte d’inauguració de l’exposició tindrà lloc, divendres 29 d’abril, al voltant de les 18.15 h, i comptarà amb la presència de Quim Nin, vicepresident primer de la Diputació de Tarragona.

Teresa Aparicio és graduada en Ceràmica per l’Escola d’Art de València des de l’any 1977, a més, ha realitzat diferents cursos de tècniques ceràmiques, ha participat en congressos sobre ceràmica, estades d’artistes i seminaris. L’any 1983 va obtenir l’Accèssit al Concurs Nacional de ceràmica de l’Alcora i l’any 1985 va guanyar, el Premi “Vicente Díez, S.L.” al Concurs nacional de Ceràmica de l’Alcora, també. Ha fet exposicions individuals i col·lectives a diferents museus i espais del País Valencià, Catalunya, l’estat espanyol, França i Japó.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 30

Últimes notícies