HomeSense categoriaEl nombre de denúncies per males pràctiques en actes taurins a l'Ebre...

El nombre de denúncies per males pràctiques en actes taurins a l’Ebre es redueix d’una vintena a quatre

El nombre de dies autoritzats per celebrar festes amb bous a les Terres de l’Ebre es manté estable. L’any passat es van demanar dos dies menys que l’any anterior, de 207 a 205. En canvi, el nombre de denúncies que es mantenia cada any per sobre de la vintena s’ha reduït “a la mínima expressió”, amb paraules del delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarés. De 19 denúncies el 2018, s’ha passat a 4 el 2019. En un d’aquests casos, la Generalitat va actuar d’ofici obrint un expedient pel bou capllaçat que envestia vehicles a Amposta. Pallarés tampoc descarta que la reducció sigui una conseqüència de menys presència dels animalistes a les places.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre ha remarcat que el descens de denúncies presentades és, o bé perquè “es fan les coses millor”, o bé perquè els animalistes fiscalitzen menys actes. Tot i això ha remarcat que la Generalitat també actua d’ofici en alguns casos, com el cas del bou capllaçat que envestia vehicles en un carrer d’Amposta l’estiu passat. “Penso que les coses cada vegada es fan millor, hi ha més consciència per part de la gent, es tolera més que vagi a les places gent que els agraden els bous i gent que no, s’utilitzen menys pals, es limita la participació de menors”, ha assegurat.

Pallarés ha apuntat que la majoria de denúncies que tramiten són justament per la presència de menors als actes taurins o per incompliment dels temps d’exhibició o d’encesa de les boles de foc en el cas dels bous embolats, que estan limitats per la llei dels correbous i que certifiquen els veterinaris. “També tenim més pressió perquè els actes duren menys però la llei s’ha de respectar i mentre digui el que diu, s’ha de complir. Teníem vint-i-tantes denúncies cada any i ho hem reduït a la mínima expressió. Per tant les coses s’estan fent bé”, ha insistit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

40 + = 48

Últimes notícies