HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl nou accelerador, a l’hospital de Jesús, el lloc més adient pensant...

El nou accelerador, a l’hospital de Jesús, el lloc més adient pensant en el ciutadà

Finalment, després d’un temps d’espera més llarg del que hauria calgut, des d’esta setmana ja tenim en marxa el nou accelerador lineal per al tractament oncològic a les Terres de l’Ebre. El nou aparell es manté a les instal·lacions del complex hospitalari de la Santa Creu de Jesús, de titularitat de l’Ajuntament de Tortosa, on ja venia prestant els seus serveis l’anterior accelerador.

Que s’hi pogués mantenir va ser sempre l’opció que plantejàvem des del govern de Tortosa, i també l’opinió majoritària del ple municipal, a diferència de la idea inicial que preveia el Departament de Salut de la Generalitat, que volia traslladar l’equipament al costat de l’hospital Verge de la Cinta.

Sempre hem considerat, i seguim creient-ho així, que l’aparell s’havia de mantenir al seu emplaçament inicial: a Jesús. Per la comoditat de les persones que s’han de sotmetre a un tractament de radioteràpia i la de les seues famílies. Perquè hi tenen fàcil accés i una zona d’estacionament al costat mateix de la porta que facilita el desplaçament i estalvia patiments afegits. Plantejar la possibilitat de traslladar-ho a l’entorn de l’hospital Verge de la Cinta sense que Salut hi hagués resolt abans una altra qüestió pendent, com és incrementar el nombre d’estacionaments en aquell espai, ens situava en un escenari en el qual es dificultava l’accés dels pacients oncològics per rebre el tractament i s’afegia encara més pressió a la resta de l’hospital, en un espai que habitualment ja està carregat pel que fa a la mobilitat.

Per tant, celebrem que la Generalitat canviés el plantejament inicial, s’avingués a allò que li demanava l’Ajuntament i mantingués l’accelerador al seu emplaçament actual. Han passat més mesos dels necessaris, però ja és una realitat i això revertirà en una millora del servei a les persones.

Des del primer moment, la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa perquè aquest servei es pogués prestar a la ciutadania ha sigut total, com així ha de ser: vam cedir terrenys del complex municipal de salut de Jesús perquè s’hi pogués construir la unitat de radioteràpia. I ara, també hem agilitzat tant com fos possible la tramitació per a la instal·lació del nou aparell pensant, això sí, en allò que convenia més a la ciutadania i als pacients de càncer.

Aquesta col·laboració es manté, i caldrà seguir consolidant la confiança amb Salut per donar resposta com més aviat millor als importants reptes que tenim en aquesta matèria al damunt de la taula al nostre municipi i que competeixen a aquest departament. Actuacions estratègiques, com l’ampliació de l’hospital Verge de la Cinta, la construcció del dispensari mèdic de Jesús, l’ampliació de servei al CAP Baix Ebre de Ferreries, el retorn de pediatria i la millora de l’assistència als pobles del municipi. Com a ciutat, i pensant també en el conjunt del territori, necessitem disposar de tots els recursos sanitaris que siguin possibles, perquè això va en benefici de la ciutadania.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
portaveu del grup municipal de Junts per Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies