HomeEconomiaOus Roig passa a mans d’un fons inversor i integrarà el...

Ous Roig passa a mans d’un fons inversor i integrarà el major grup productor estatal d’ous

TERRES DE L’EBRE // L’empresa tortosina Ous Roig ha tancat la venda de la majoria del seu paquet accionarial a un fons inversor que gestiona Cleon Capital. L’operació, que ja havia avançat el setmanari l’ebre, s’ha produït després de mesos de negociacions i marcant com a principal objectiu mantenir l’actual índex de vendes i garantir els llocs de treball malgrat el canvi de propietaris. La primera decisió d’Ous Roig, un cop signat el document de venda,  ha estat unir-se amb una altra potent marca d’ous espanyola, Dagu, que com ells ha passat per un procés similar i ha acabat a mans del mateix grup inversor. D’esta manera han creat el major productor d’ous de l’Estat, amb una facturació a l’entorn dels 90 milions d’euros anuals, i amb una previsió de poder arribar als 150 milions després d’aplicar un creixement orgànic i noves adquisicions.

Un altre dels resultats d’esta unió serà el control d’un parc de tres milions de gallines ponedores i més de 2,2 milions de metres quadrats de terrenys i instal·lacions productives modernes. La fragmentació del sector avícola ha estat un dels motius de les darreres unions empresarials, que ara s’han conegut oficialment però que feia molt temps que s’estaven treballant. Segons els experts del sector, només així es podrà continuar creixent, mantenir i augmentar els canals de venda nacional i internacional, i poder afrontar al mateix temps les inversions que siguen necessàries.

Ous Roig i Dagu en un comunicat conjunt enviat a clients i proveïdors han confirmat l’aliança estratègica, “per a afrontar amb el major èxit els reptes que planteja el futur de l’avicultura de posta a Europa”. I diuen que volen fer-ho mantenint plenament la identitat, “la imatge de marca i les individualitats de cada companyia, però des del compromís comú per la producció local, el servei global i l’aposta decidida pel benestar animal i la sostenibilitat”. Diuen estar totalment convençuts de “poder generar un model d’èxit orientat a cobrir totes les necessitats de qualitat, competitivitat i servei”.

En el mateix comunicat informen també que la nova etapa “no suposarà cap mena de canvi en la relació que actualment tenen els clients amb el nostre equip, i mantindrem  l’operativa amb la qual actualment estem treballant en el dia a dia”. Agustí Roig Viñas, fill del fundador d’Ous Roig i administrador de l’empresa des del 2011, continuarà exercint el càrrec de director general, fet que confirmaria la intenció de mantenir tots els esquemes actuals de la companyia. L’objectiu del grup que ara neix amb Dagu i Ous Roig és mantenir i ampliar els 220 llocs de treball directes i indirectes que ara mateix genera l’empresa tortosina amb seu a la partida de Sant Bernabé de Jesús.

Ous Roig es va fundar el 1968, mentre que Dagu té una antiguitat del 1979, i tant l’una com l’altra han mantingut posicions de lideratge, la primera sobretot en territori català, i l’altra en diferents llocs de l’Estat espanyol des del seu centre d’operacions a Guadalajara.

L’evolució d’Ous Roig ha estat progressiva, creixent en projectes i una modernització constant de la seua línia de producció.  Creada als anys setanta  amb 10.000 gallines, el 1977 va crear el segon complex avícola amb més de 250.000 gallines ponedores, aplicant les tècniques més avançades. A la dècada dels noranta es convertix en pionera en la comercialització d’ous enriquits amb Omega-3 i el 2012 va arrancar el projecte Gallines Felices per a contribuir de forma efectiva a una avicultura sostenible.

Ximo Rambla
Ximo Rambla
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 90

Últimes notícies

-->