HomeEducacióEl nou pati de l’escola Consol Ferré d'Amposta, ja és una realitat

El nou pati de l’escola Consol Ferré d’Amposta, ja és una realitat

L’Ajuntament d’Amposta, a través de la regidoria d’Educació, ha ampliat el pati de l’escola Consol Ferré. Una reivindicació del centre educatiu des que, el 2014, van projectar un nou pati a través d’un procés participatiu creat pel mateix alumnat del centre. “Des de l’Ajuntament tornem a anar més enllà del que estem obligats i, malgrat els impediments, hem tirat endavant aquesta petició del centre i les famílies“, destacava l’alcalde, Adam Tomàs.

Foto: Cedida

L’ampliació dels patis dels centres educatius correspon al departament d’Educació de la Generalitat, que, en el seu moment, va considerar que al Consol Ferré es complien les ràtios. “Era un dels centres amb una ràtio de pati per alumne més reduït, per això vam acabar adquirint un compromís amb el centre“, explicava l’alcalde, que deia que “necessitàvem l’autorització del departament d’Educació i d’Urbanisme, cosa que vam aconseguir amb el condicionant d’urbanitzar el carrer Itàlia“. Al pati del centre s’ha creat un espai amb muntanyes de terra i instal·lacions de fusta per jugar, una zona amb bancs i taules, tipis, un hort i zona verda, tal com havien dissenyat des del centre.

D’aquesta manera, a més de l’ampliació del pati de l’escola Consol Ferré, s’ha urbanitzat la zona entre els carrers Itàlia, Poble Nou i Mas de Barberans i s’ha obert un carrer de vianants per accedir al pati del centre, així com aviat s’instal·laran aparcaments per a bicicletes, cistelles i porteries i altre mobiliari urbà i es plantarà arbrat a la zona. A més, també s’ha creat una pista poliesportiva que compartiran l’alumnat i el veïnat. “No hem volgut que el barri perdés equipaments, així que durant l’horari lectiu l’utilitzarà l’alumnat del centre i la resta de temps s’obrirà a la ciutadania“, cloïa Tomàs. L’actuació ha suposat una inversió de 200.000 euros per a l’Ajuntament d’Amposta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 80

Últimes notícies