HomeSense categoriaEl pantà d’Ulldecona assegura ara el reg, però els pagesos patixen pels...

El pantà d’Ulldecona assegura ara el reg, però els pagesos patixen pels camins trinxats i els fongs dels cítrics

Unió de Pagesos demana que l’Administració pose recursos perquè els municipis del Montsià, especialment Alcanar i Ulldecona, puguen contractar la maquinària per a arreglar els camins públics i particulars, passeres i ponts destrossats per la llevantada. Els pagesos recorden que tot just ara ha començat la campanya dels cítrics, que haurien de collir les clementines i es fa difícil traure la fruita dels camps. D’altra banda, en els propers dies es podrà valorar si la podridura ha afectat tant taronges com mandarines a causa de l’aigua acumulada. En el mateix sentit, el sector de l’olivera també es veu afectat per la destrossa de camins, perquè la campanya de l’oliva és imminent d’engegar.

Diversos conreus d’horta s’han vist negats i han patit danys, sobretot a les finques situades en les zones més baixes del Delta de l’Ebre, com l’Aldea i les Cases d’Alcanar.

 

La bona notícia dels aiguats, però, és que el pantà d’Ulldecona (a la imatge, just després de la llevantada), que ha arrossegat una situació més que crítica en els darrers mesos, ha passat de gairebé buit a tenir més de 4 hectòmetres cúbics d’aigua (prop d’un 37% de capacitat) que, segons la Comunitat de Regants d’Ulldecona, garantix la propera temporada de reg i donarà una treva als pous de la zona. A més a més, els regants consideren que l’entrada d’aigua encara s’allargarà fins a principis del 2019. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

46 + = 51

Últimes notícies