HomeSocietatEl parc natural dels Ports acollirà la jornada de Boscos i Salut

El parc natural dels Ports acollirà la jornada de Boscos i Salut

Per commemorar el dia internacional dels Boscos que se celebra este dilluns, el parc natural dels Ports acollirà el pròxim cap de setmana la jornada de Boscos i Salut, una trobada que dóna a conèixer les línies de treball de diferents institucions i empreses en la relació entre el contacte amb la natura i els banys de bosc amb els beneficis en el tractament i prevenció de moltes malalties.

És una trobada de professionals dels àmbits de la salut, la conservació de la natura i l’educació, però és oberta a qualsevol persona interessada.

L’experiència a les Terres de l’Ebre dóna continuïtat a les iniciatives que s’estan duent a terme en els altres espais naturals de Catalunya i es vol traslladar també a altres espais naturals del territori.

La Jornada de Boscos i Salut s’organitza a través del Departament de Salut i el parc natural dels Ports del Departament d’Acció Climàtica , Alimentació i Agenda Rural, i col·laboren el Departament d’Educació, l’Ajuntament de Roquetes, la Biblioteca Mercè Lleixà, la Universitat Rovira i Virgili, Ports Experience, l’Associació Selvans i Nakupenda Espai d’Educació Emocional.

 

L’evidència científica

Visitar un espai verd urbà cada dia, escapar-se unes hores a un espai natural cada setmana i passar un dia sencer en un parc natural un cop al mes són propostes que es recomanen a les persones per millorar el benestar, promocionar la salut i prevenir malalties.

Este “impacte terapèutic i rehabilitador” sobre la salut física i mental és cada vegada més avalat per estudis científics “precisos i concloents“. Per exemple, la qualitat de l’aire o la proximitat als espais naturals té efecte sobre el 20% de l’estat de salut i la mortalitat de les persones.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 76

Últimes notícies