HomeEducacióEl Parlament aprova el blindatge del finançament de les llars d’infants rurals

El Parlament aprova el blindatge del finançament de les llars d’infants rurals

El PSC de les Terres de l’Ebre va alertar al mes d’abril que fins a 11 llars d’infants de pobles petits del territori corrien el risc de desaparèixer, ja que el nou conveni proposat pel Departament d’Educació de la Generalitat duplicava la despesa corrent que havien d’assumir els ajuntaments -de 15.000 a 30.000 euros anuals- a més a més de les despeses de manteniment i neteja dels edificis. Freginals, Mas de Barberans, Godall, Benifallet, Paüls, Campredó, Garcia, Vinebre, la Torre de l’Espanyol i Bot s’havien sumat al pla pilot engegat el 2015 -per a ajudar els pobles menuts que no poden mantenir llars d’infants- però ara els tocava renovar el conveni amb vista al curs 2022-2023.

El nou conveni establix que la Generalitat assumix 1.600 euros per alumne i plaça pública, que se sumen al preu públic que paguen les famílies (1.180 euros per alumne i curs) i als 875 euros subvencionats per curs i plaça per la Diputació de Tarragona. Però els pobles amb més problemes de despoblació temien que no podrien assumir el servei.

La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Montse Perelló, va assegurar aleshores, en declaracions a este periòdic, que es buscarien solucions i alternatives per als ajuntaments amb tans pocs alumnes d’1 a 3 anys al municipi, que no poguessen fer front a les despeses. Ara, però, més enllà d’aquella declaració d’intencions i a iniciativa del PSC, el Parlament ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució que insta el Departament d’Educació a garantir el finançament perquè no se n’haja de tancar cap, de llar d’infants rural. Els socialistes ho han celebrat com una victòria de la seua insistència.

“No podíem permetre que l’enorme esforç econòmic que han hagut de fer els ajuntaments dels pobles petits durant aquests anys per a mantenir les llars d’infants quedés en no-res”, ha manifestat el diputat Joaquim Paladella. El primer secretari ebrenc del PSC, Manel de la Vega, ha afegit que “el Govern espanyol ha transferit a les comunitats autònomes recursos econòmics per a reforçar estes places d’Educació Infantil”. “El que ha de fer la Generalitat és destinar-los a ajudar a estos ajuntaments rurals amb problemes de baixa natalitat”, tanca De la Vega, que proposa que el servei d’educació als petits d’entre 1 i 3 anys s’incorpore als centres de les Zones Escolars Rurals (ZER).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies