HomeSense categoriaEl Parlament insta el Govern a proposta del PSC a fer efectius...

El Parlament insta el Govern a proposta del PSC a fer efectius els ajuts estatals pels aiguats del 2018

TERRES DE L’EBRE // L’octubre del 2018 la forta llevantada a la costa mediterrània va afectar 27 municipis de les Terres de l’Ebre. Declarada la zona com a  “afectada greument per una emergència de protecció civil”, es van atorgar als ajuntaments ajuts per valor de 6.904.279,62 euros  per restablir els danys ocasionats en obres de reparació d’infraestructures, equipaments i instal·lacions i serveis de titularitat municipal i de les mancomunitats. Amb aquesta finalitat la Generalitat i l’Estat van signar un conveni de cooperació per gestionar els ajuts, però alguns ajuntaments i partits polítics com ERC han denunciat que el departament de Vicepresidència del govern català, en mans de Junts, havia establert uns criteris massa inflexibles i molt difícils de complir per a poder accedir efectivament les quantitats consignades, un conflicte polític que ha enfrontat darrerament el Delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, de Junts, i l’alcalde d’Alcanar i president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig. 

Ara ha estat el PSC qui s’hi ha posat en recordar que els diners transferits de l’Estat a la Generalitat encara no han estat rebuts pels ajuntament afectats. És per això que el grup parlamentari socialista va presentar a la Mesa del Parlament una proposta de resolució perquè el govern de la Generalitat face efectiu el pagament dels diners acordats als municipis afectats pels aiguats de l’octubre del 2018, arran de la valoració dels danys ocasionats.

Segons un comunicat de la federació del PSC a les Terres de l’Ebre, la cambra catalana ha aprovat instar al Govern a fer efectius els ajuts i a completar l’import aportat pel govern d’Espanya, que correspon al 50% dels danys ocasionats, amb el 50% restant.

“No és de rebut que el Govern de la Generalitat retinga els diners que els ajuntaments necessiten per arranjar el mal del temporal de fa quasi dos anys, quant aquests estan en possessió de la Generalitat des de fa molt temps. Un cop més l’Ebre sofrim el maltracte del Govern de la Generalitat, necessitem un nou Govern que resolga els problemes que patim la ciutadania”, s’ha queixat el primer secretari del PSC a l’Ebre i senador Manel de la Vega.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

15 + = 21

Últimes notícies