HomeSense categoriaEl Parlament aprova una proposta de Catalunya En Comú Podem per a...

El Parlament aprova una proposta de Catalunya En Comú Podem per a posar en marxa mesures urgents per a salvaguardar el Delta

TERRES DE L’EBRE // La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem perquè es posin en marxa mesures urgents, concretes i excepcionals per revertir els danys que provoquen al Delta de l’Ebre les borrasques i llevantades, cada vegada més extremes a causa de l’actual escenari de canvi climàtic. La proposta demana que les actuacions es consensuïn amb la comunitat científica i entitats com la Plataforma en Defensa de l’Ebre. En la proposta també es reclamava la reactivació de la comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre -es reunirà el 23 de juliol després d’anys d’inactivitat-, la posada en marxa d’un pla de gestió integral dels sediments de la conca de l’Ebre perquè arribin al Delta i la reversió del minitransvasament a Tarragona. Tots els punts s’han aprovat per unanimitat, a excepció del punt referent a la reversió del minitransvasament, que ha caigut amb els vots contraris de Junts per Catalunya, el PSC, Ciutadans i el PP; i l’abstenció d’ERC. Només Catalunya en Comú Podem, el grup proposant, hi ha votat a favor, segons han informat els comuns en un comunicat.

El diputat de Catalunya En Comú Podem David Cid ha agraït el suport rebut en la major part dels punts –“aquesta no deixa de ser una proposta de reequilibri territorial”, ha dit-, però ha retret el rebuig de la resta de grups a demanar la reversió de l’enviament d’aigua de l’Ebre a Tarragona. En aquest aspecte, ha demanat coherència. “La demanda de reversió del minitransvasament a Tarragona és una demanda legítima que portem molt de temps discutint i que ha reclamat en moltes ocasions la Plataforma en Defensa de l’Ebre”, ha recordat. “Si volem ser coherents amb el que li reclamem ara a l’Estat amb el projecte d’enviament d’aigua de l’Ebre a Santander, ens cal obrir un debat sobre el minitransvasament a Tarragona i l’enviament d’aigua a la Conca de Barberà”, ha sentenciat. En aquest sentit, Cid ha volgut deixar clar el posicionament dels comuns: “Som molt crítics amb el transvasament a Santander, però també crítics amb l’enviament l’aigua de l’Ebre a la conca de Barberà, on hi ha altres solucions possibles, com sosté fins i tot gent de la zona”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 32 = 33

Últimes notícies