HomeSocietatEl Perelló torna a la normalitat de la Festa Major en honor...

El Perelló torna a la normalitat de la Festa Major en honor a Sant Antoni després de la covid-19

Sant Antoni Abat arriba a molts municipis este mes de gener, però en cap ho fa com al Perelló, d’on és patró, i on se celebra la Festa Major en honor seu entre els dies 16 i 22.

Començaran el dia abans del sant, dilluns 16 de gener, amb l’anomenada vespra, que comença amb la cercavila de gegants, capgrossos i correfocs, del grup de diables Foc a la Metxa. A la nit arriba la proclamació de la pubilla i les damisel·les. L’endemà, dimarts 17 de gener, un dels actes més representatius és el dels Tres Tombs, primer, amb un repic de campanes i una mascletada encesa per les pubilles i els hereus, que després assistiran a la missa major amb membres del consistori. A la sortida, tothom acompanyarà el carro amb la imatge de Sant Antoni, que farà els Tres Tombs per a poder ser vist des de les cases, amb la participació de nombrosos cavalls i carruatges d’arreu de la província per a realitzar les tres passejades pels carrers del poble, i que finalitzarà amb la benedicció de tots els animals a la plaça de l’Església.

Altres actes, dels més populars, són la festa de la mainada, la festa del calmant, la santornemi, el tir al plat, l’homenatge a la vellesa, la baixada de trastos, la trobada de bandes de música, diferents partits de futbol amb el 54è Trofeu Pere Felicidad i la 80a cursa ciclista, entre molts altres, amb un dels més destacats del cap de setmana, amb permís del mateix Sant Antoni, com és la jornada de l’oli novell, organitzada per la Cooperativa Agrícola Sant Isidre. A més, el concurs literari arriba a la seua quarantena edició i disposa de diverses categories per edats, també en prosa i poesia.

Tampoc pot faltar-hi el ball al casal del Centre d’Esports, que acull sessions, cada nit, amb un preu d’abonament per a tots els actes de 30 euros, amb opció a llotgeta a un preu de 60 euros (previ sorteig). L’entrada per a un sol dia és de 12 euros, vàlida per a les sessions de tarda i nit, mentre que el preu de l’entrada de la vespra del dia 16 és de 6 euros.

També cal destacar l’anomenada la darrera, que consistix en la subhasta d’una coca dolça entre les diferents colles del poble que hi vulguen participar, a més del ball amenitzat per la xaranga Xim Xim Mig Grau. El punt final a la Festa Major arriba amb un extraordinari castell de focs d’artifici.

Així, enguany es recupera la normalitat i la totalitat d’actes interromputs per la covid-19, ja que l’any passat es va mantenir una sèrie d’activitats adaptades a la situació d’aquell moment, amb l’increment de casos positius al territori, i es van ajornar les Festes Majors fins al juny, i l’anterior només es va celebrar la diada en honor al patró.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 2 = 12

Últimes notícies