HomePol铆ticaEl Pla d鈥橝cci贸 Municipal (PAM) de l'Aldea 2023-2027 inclou 93 noves accions

El Pla d鈥橝cci贸 Municipal (PAM) de l’Aldea 2023-2027 inclou 93 noves accions

El Govern de l鈥橝ldea i despr茅s d鈥檃conseguir quasi el 97,5 % d鈥檈xecuci贸 del PAM 2019-2023, presenta el document del Pla d’Acci贸 Municipal (PAM), per al mandat 2023-2027 i est脿 format per 93 accions les quals es distribuiran en 3 eixos: Imatge i Promoci贸 del Poble (Seguretat Ciutadana i Vi脿ria, Via P煤blica i Millora d鈥橧matge, Ravals, Serveis i Imatge de Poble, Acci贸 Clim脿tica i Mobilitat Sostenible), Promoci贸 del Municipi (Comer莽, Turisme i Promoci贸 de Poble, Pol铆gons i Captaci贸 d鈥橧nd煤stria) i Atenci贸 a les Persones (Esports, Joventut, Esdeveniments i Activitat Esportiva, Cultural, Acci贸 Educativa i Tradicions, Igualtat, Al Servei de les Persones).

El desenvolupament de les 93 accions de govern es distribueixen per Regidories i pretenen incidir en la millora de la qualitat de vida del ciutadans i de les ciutadanes del nostre municipi, a partir de la millora, alhora, dels serveis p煤blics que ofereix l’Ajuntament de forma m茅s propera i m茅s eficient.

Xavier Royo alcalde de l鈥橝ldea deia que “Des de l鈥橝juntament i tal com vam fer en l鈥檃nterior mandat, hem volgut marcar les accions que volem desenvolupar durant tota la legislatura, accions que ja van passar per la junta de govern i vam donar compte al plenari del Pla d鈥橝cci贸 Municipal, que compta amb 93 accions de tots els 脿mbits i de totes els regidories, que marcaran el cam铆 a seguir“. Royo destaca actuacions com “la via p煤blica i la millora d鈥檌matge, eixos potents del nostre govern on destaquem la connexi贸 de la Raval de Sant Ramon amb la construcci贸 d鈥檜n cam铆 de vianants i un carril bici a la Ctra. de Tortosa 鈥 Raval Sant Ramon fins nucli urb脿, urbanitzant l鈥櫭簂tim tram que es trobar脿 m茅s a prop del poble, urbanitzarem nous trams de l鈥檃vinguda Catalunya, comptarem amb un pla d鈥檈nquitranament de diversos carrers. Donarem una important empenta a la pacificaci贸 del tr脿nsit a les zones escolars, instal路laci贸 de faroles fotovoltaiques, soterrament de l铆nies el猫ctriques. Un conjunt de 93 accions que esperem podem complimentar amb un alt percentatge d鈥檈xecuci贸, ja que l鈥檃nterior PAM 2019-2023 vam aconseguir el 97,5 %鈥.

Dins de l鈥檈ix d鈥橧matge i Promoci贸 de Poble (Seguretat Ciutadana i Vi脿ria), es destaca la instal路laci贸 de c脿meres de vigil脿ncia de seguretat i tr脿nsit als principals accessos del municipi i places, instal路laci贸 de sem脿fors intel路ligents, pacificaci贸 de les zones escolars, millores de pacificaci贸 tr脿nsit als accessos del nucli urb脿 i Sant Ramon. Es realitzaran Campanyes de conscienciaci贸 d’accions c铆viques, deixalla, residus i animals de companyia i el Pla de Mobilitat Urbana, que ja es troba actualment executada.

A l鈥檃partat de Via P煤blica i Millora d鈥橧matge, comptarem amb la connexi贸 Raval de Sant Ramon amb la construcci贸 d’un cam铆 de vianants i un carril bici a la Ctra. de Tortosa – Raval Sant Ramon fins nucli urb脿, urbanitzaci贸 d’acc茅s al nucli urb脿 des de la Carretera de Tortosa fins rotonda av. Catalunya, nous trams urbanitzaci贸 av. Catalunya, ampliaci贸 del Pont del Barranc a l’av. Catalunya, Passeig de Gas (Cam铆 escolar al 21 d’abril des de l’av. Catalunya), la urbanitzaci贸 de la Pla莽a de la Raval, Pla asfaltat diversos carrers del municipi, Pla d鈥檈liminaci贸 de barreres arquitect貌niques, enquitranament del p脿rquing cementiri, p脿rquing del CAP, Arranjament N-340 tram municipal i Pla millora de senyalitzaci贸 vertical.

Dins de les accions a realitzar a les Ravals es realitzar脿 el Pla d’abastament d’aigua potable a diferents punts de les Ravals, ampliaci贸 xarxa fibra 貌ptica, instal路laci贸 de faroles fotovoltaiques, construcci贸 d鈥檜na rotonda al cam铆 de l’Ermita, zona Pont de Rodes. Millora de l鈥檈nllumenat p煤blic a la Raval de Sant Ramon, construcci贸 d鈥檜na 脿rea infantil a la raval de Sant Ramon, ampliaci贸 i asfaltat del Cam铆 de la Capblanca i Pla de Millora de Camins.

Les accions que integren l鈥檃partat de Serveis Imatge de Poble comptaran amb el soterrament l铆nies el猫ctriques, Pla莽a Ajuntament fins cam铆 de l’Ermita, retirada ET, cam铆 Ermita, millores de rendiment a les xarxes d’abastament d’aigua i posada en marxa i connexi贸 de l’Estaci贸 Depuradora dels Pol铆gons.

Acci贸 Clim脿tica i Mobilitat Sostenible

Instal路laci贸 punts de carregador el猫ctric per a vehicles, substituci贸 flota vehicles municipals per el猫ctrics, millora de l鈥檈nllumenat p煤blic i equipaments, ampliaci贸 xarxa dels carrils bici municipals, instal路laci贸 planta fotovoltaica per autoconsum per a totes les depend猫ncies municipals i enllumenat p煤blic, millora d’efici猫ncia energ猫tica equipaments municipals i interconnexi贸 amb les poblacions ve茂nes de la xarxa de carril bici i via verda. Instal路laci贸 de xarxa general de pluvials al municipi, millora del drenatge a la rotonda de l’av. Catalunya i Ctra. de Tortosa, construcci贸 bassa de laminaci贸 del Barranc dels Pixadors al Pol铆gon.

L’Aldea recicla, campanyes de conscienciaci贸 i millora de recollida selectiva, creaci贸 espai refugi clim脿tic i Implantaci贸 de la CEL (comunitat Energ猫tica Local).

Promoci贸 de Municipi

Actes socials, l煤dics, esportius, ajuts i promocions del sector comercial, assist猫ncia a fires i esdeveniments de l’Aldea per a promocionar el nostre poble, promocionar l鈥檈difici RENFE (costat caravanes),digitalitzaci贸 oficina de Turisme, Mancomunitat Delta Gesti贸 i renovaci贸 punts d’informaci贸 Tur铆stica.

Pol铆gons i Captaci贸 d鈥橧nd煤stria

Desenvolupament del Fons Nuclear, implantaci贸 de noves ind煤stries, ampliaci贸 d’ind煤stries actuals, urbanitzaci贸 i desenvolupament del Pol铆gon Catalunya Sud, estudi i instal路laci贸 del ramal ferroviari al Pol铆gon Catalunya Sud (Kronospan) i desenvolupament nou s貌l industrial a diferents punts del municipi.

Dins l鈥櫭簂tim eix del PAM dedicat a l鈥橝tenci贸 a les Persones, destaquem els Esports, Joventut, esdeveniments i activitat esportiva amb la promoci贸 d’importats esdeveniments al municipi, promoci贸 de l’esport femen铆, vestuaris per al futbol femen铆, millorar accessos camp de futbol, adequaci贸 al pavell贸 i equipament esportiu per al b脿squet, estudi implantaci贸 gimn脿s.

Nou escenari m貌bil per actes, l煤dics i festius, noves activitats a les Festes Majors, lavabos d’obra al recinte de festes, dotaci贸 d’habitatges de lloguer per a la gent jove i la creaci贸 del pla integral de promoci贸 de l’activitat f铆sica i l’alimentaci贸 saludable (PAAS).

Cultural, Acci贸 Educativa i Tradicions

Millores i reformes del local de la SCRUA, reforma de serveis i millora accessibilitat al Bar Societat, millores als centres educatius, estudi per a l’adquisici贸 naus de Carvallo, espai exposicions Culturals, nova ubicaci贸 de l’Esplai i adequaci贸 de la fa莽ana del local del Diables d鈥橝ldaia, adquisici贸 Bestiola per a correfocs, participaci贸 activa Grup de Jotes als actes culturals de carrer. Col路laboraci贸 amb les entitats culturals del municipi per potenciar les activitats culturals adre莽ades a la poblaci贸, creaci贸 d’espais culturals /l煤dics a l’aire lliure i redacci贸 del Pla estrat猫gic d’espais culturals.

Igualtat

Potenciaci贸 del Punt Lila, nou Pla d’Igualtat Municipal, discriminaci贸 positiva envers les dones: acc茅s llocs de treball, comissions, esdeveniments, nomenclatura carrers. Revisi贸 del llenguatge sexista emprat en els documents oficials de l’Ajuntament i en les comunicacions.

Al Servei de les Persones

Refor莽ar i ampliar els serveis d’atenci贸 prim脿ria, nova sala d’oratoris al tanatori, estaci贸 d’autobusos a la sortida de l’AP-7,Reclamar connexions d’alta velocitat amb Barcelona i estaci贸 AVE Camp de Tarragona i programa d’activitats socials amb la gent gran. Creaci贸 de noves 脿rees i millora de les actuals als parcs infantils, remodelaci贸 dels antics habitatges de la RENFE com a habitatges socials, pis d’acollida i entitats, dotaci贸 d’un parc can铆, campanya de conscienciaci贸 Progat i millora megafonia.

Aquestes 93 accions completen el Pla d’Acci贸 Municipal, el qual 茅s el document de comprom铆s on queda reflectida la planificaci贸 estrat猫gica, quins s贸n els objectius que es persegueixen i les actuacions que es pretenen desenvolupar, durant el mandat 2023-2027 per tal de complir amb el mandat dels ve茂ns i ve茂nes de l鈥橝ldea en les passades eleccions municipals de 28 de maig de 2023.

Es tracta d’un exercici de comprom铆s i transpar猫ncia democr脿tica per aconseguir una Administraci贸 local m茅s moderna i m茅s propera a la ciutadania.

Aquestes accions que l鈥檈quip de govern municipal vol afrontar durant la legislatura, estaran supeditades a les necessitats pressupost脿ries i a possibles subvencions a percebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

1 + 9 =

脷ltimes not铆cies