HomeSocietatL’Ajuntament d'Amposta inicia la redacció del Pla d’implementació de l’Agenda 2030

L’Ajuntament d’Amposta inicia la redacció del Pla d’implementació de l’Agenda 2030

L’Ajuntament d’Amposta ha iniciat, a l’octubre, la redacció del Pla d’implementació de l’Agenda 2030, un document que preveu definir les línies d’actuació “per fer que el projecte Amposta 2030 impliqui tots els agents socials i ciutadania“, en paraules de la regidora d’Acció Climàtica i Medi Natural, Núria Marco. “L’any 2020 ens vam adherir a l’Aliança Catalunya 2030 amb el compromís que els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) defineixin totes les polítiques públiques de l’Ajuntament“, recorda l’alcalde d’Amposta, “i ara fem un pas més i treballarem per traslladar al personal de l’Ajuntament, les entitats del municipi i la ciutadania en general tots els objectius i establir fórmules per assolir-los de manera conjunta“, afegeix l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

Una de les primeres actuacions dins el procés de redacció del Pla d’Implementació de l’Agenda 2030 ha sigut la constitució d’un grup motor, amb tècnics de l’Ajuntament i l’empresa responsable de la redacció, Vector5, on s’han definit les principals fases de la redacció. La primera fase serà la de la formació i sensibilització al voltant dels ODS, que es durà a terme durant la segona quinzena de novembre. Es programaran seminaris i tallers formatius dirigits tant als càrrecs electes de l’Ajuntament, com al personal tècnic i administratiu de l’ens local i a la ciutadania i agents del territori.

Aquesta darrera sessió s’ha programat per a dimecres 15 de novembre. Sota el títol ’Cap a l’Amposta 2030’ es durà a terme un taller per posar en comú accions per contribuir al desenvolupament sostenible de la ciutat. El taller serà a l’aula 1 del Sindicat entre les 19h i les 20.30h. Per participar-hi cal inscriure’s a mediambient@amposta.cat.

La segona de les fases, que es desenvoluparà també durant els mesos de novembre i les primeres setmanes de desembre, es farà la diagnosi de la situació en referència a l’alineament de les polítiques públiques actuals amb els objectius de desenvolupament sostenible (accions previstes al PAM, pressupost,…) i es definirà un pla per poder seguir amb aquest desenvolupament. Les altres fases seran per crear una campanya comunicativa per fer extensius tots els ODS a la ciutadania i implicar-la en la seva consecució.

La redacció del Pla d’implementació de l’Agenda 2030 compta amb una subvenció per a l’elaboració de plans estratègics del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 48

Últimes notícies