HomeUrbanismeEl ple d’Amposta aprova un pla urbanístic especial perquè Padesa amplie les...

El ple d’Amposta aprova un pla urbanístic especial perquè Padesa amplie les instal·lacions

L’Ajuntament d’Amposta ha aprovat, esta setmana, un pla urbanístic especial perquè l’empresa d’aviram Padesa, que compta amb seus arreu de les Terres de l’Ebre, puga ampliar la seua activitat al terme municipal d’Amposta. Durant el ple municipal d’este mes de juny, celebrat de forma extraordinària al migdia, tots els grups municipals van votar a favor de l’aprovació provisional del pla urbanístic en sòl no urbanitzable que ha de permetre l’ampliació de l’escorxador de Padesa, així com d’una sala d’especejament annexa. El pla, si finalment tirés endavant, permetria a l’empresa ampliar en un 50% l’activitat actual.

“Padesa és una de les principals activitats empresarials d’Amposta i malgrat estar situada en sòl no urbanitzable, la seua ubicació és la correcta per l’activitat que realitza”, declarava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, que afegia que “just això, també causa impediments al moment de fer ampliacions. Uns problemes que l’empresa ha sabut resoldre per tirar endavant un nou projecte”.

L’ampliació de la seu que l’empresa d’aviram té al terme d’Amposta ve de l’any 2012, quan Padesa va presentar un projecte que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va tombar amb un informe desfavorable basat en el decret d’inundabilitat de l’Estat. Amb tot, l’empresa va seguir treballant per l’ampliació, per la qual avui compta amb un nou projecte amb les condicions adequades per tirar-se endavant. Tomàs celebrava que “l’empresa haja sigut capaç de presentar un nou projecte que fa front a la majoria dels entrebancs que presentava l’informe desfavorable”.

Ara, l’aprovació provisional del pla urbanístic en qüestió hauria de permetre a Padesa seguir endavant amb l’ampliació, cosa que, segons Tomàs, permetria a l’empresa “no només créixer en activitat, sinó seguir donant cobertura a la resta d’Europa i garantir les seues exportacions i la viabilitat i continuïtat de l’empresa a Amposta”. Amb el canvi de model dels criteris europeus pel que fa al benestar animal, la llei requeria a Padesa poder-se dotar de certes infraestructures que, per a tirar-les endavant, requerien una ampliació de la seu que té l’empresa a la capital del Montsià.

Per unanimitat es van aprovar també en el mateix ple les bases reguladores d’uns nous ajuts per a incentivar l’ús d’espais cotreball a la ciutat. Destinades a les persones autònomes o amb un contracte que implique teletreballar, estes ajudes pretenen subvencionar el 50% de les despeses d’ús d’estos espais, sempre que s’hi estiguen un mínim de sis mesos i un màxim de 12, amb un topall de 800 euros per persona. En esta primera convocatòria el consistori ha destinat 5.000 euros a estes ajudes.

Paral·lelament, el ple també va aprovar la modificació de les bases reguladores de la concessió d’ajuts econòmics a projectes municipals d’autoocupació. En concret, es va introduir la possibilitat que puguen demanar estes ajudes persones treballadores autònomes i noves sòcies de cooperatives de treball associat amb alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms; es va ampliar el termini i podran sol·licitar-ho totes aquelles que s’hagen donat d’alta des de l’1 d’octubre del 2019 fins al 31 de març del 2021 i es va eliminar la necessitat d’haver estat a l’atur abans d’efectuar l’alta. La partida pressupostària destinada a esta subvenció és, este any, de 30.000 euros.

Canvis en el cartipàs

A banda, dilluns també es va donar compte d’un seguit de canvis en el cartipàs municipal derivats del nomenament d’Adam Tomàs com a director de serveis territorials d’Empresa i Treball, així com del primer tinent d’alcalde, Miquel Subirats, com a diputat provincial del Servei d’Atenció al Territori a la Diputació de Tarragona. Els nomenaments de Tomàs i Subirats han provocat que l’últim deixe les competències de Governació i de gestió d’espais verds, les primeres assumides ara per Ramon Bel, que passarà a ser regidor de Festes i Governació; i les segones per Carla Bonfill, que assumirà la gestió dels espais verds juntament amb les competències que ja tenia de Joventut i Participació i Transparència.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies