HomeSense categoriaEl ple de l'Ajuntament de Tortosa aprova l'operació de crèdit anual per...

El ple de l’Ajuntament de Tortosa aprova l’operació de crèdit anual per executar les inversions de l’Empresa Municipal de Serveis Públics

El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat, en la sessió plenària del mes de setembre, autoritzar l’operació de crèdit a llarg termini a l’Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) per un import de 400.000 euros. És el crèdit anual que l’Ajuntament autoritza per tal que l’EMSP dugui a terme el pla d’inversions aprovades pel Consell d’Administració. 

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Mertixell Roigé, les inversions d’aquest 2019 per part d’Aigües de Tortosa es divideixen en tres grans eixos: un dedicat a la millora del rendiment hidràulic de la xarxa d’aigua potable de la ciutat i dels cinc pobles del municipi, en la que s’inclouen l’adquisició de noves bombes així com la renovació de diverses xarxes; un segon que consisteix en la renovació integral de l’estació de bombament situada al parc municipal; i un tercer que correspon a la millora del sector hidràulic de Mig Camí, el qual ha sofert un important creixement durant els últims anys pel que fa al consum d’aigua potable. 

D’altra banda i pel que fa a les nou mocions dels grups municipals sotmeses a votació, se n’han aprovat sis. S’ha aprovat per unanimitat la moció de Ciutadans per demanar la implantació d’un pla director del manteniment de clavegueram i la seua immediata aplicació en la neteja d’embornals per evitar inundacions, bassals i proliferació de plagues; així com la proposta consensuada entre els grups municipals de Ciutadans i Movem per demanar la correcta gestió de les colònies de gats i habilitar la partida pressupostària per sufragar les despeses fetes per l’Associació Progat Tortosa. També per unanimitat s’ha aprovat la moció d’ERC per reclamar l’empresa adjudicatària a complir el contracte del servei de recollida de residus i neteja viària al municipi; i la moció de Movem per impulsar la consolidació i recuperació de la torre, el poblat, l’església i la pila baptismal medievals de Fullola. 

El ple també ha aprovat les mocions del PSC per a un control més eficient i efectiu de la plaga de la mosca negra, i la que reclama a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals una adequada cobertura informativa de Tortosa i les Terres de l’Ebre. 

Per últim, Junts per Tortosa ha votat juntament amb el PSC i Ciutadans contra la moció de la CUP que demanava la retirada de la simbologia franquista dels carrers de la ciutat. La CUP ha rebut el suport dels regidors d’ERC i de Movem Tortosa. La moció instava l’ajuntament a retirar la simbologia franquista de l’espai públic. També han rebutjat la moció d’ERC que demana que el complex de l’antic Sant Josep es destini a l’Escola de Cuina de les Terres de l’Ebre. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 42 = 45

Últimes notícies