HomePolíticaEl ple de l'Ajuntament de Tortosa aprovarà sol·licitar dues subvencions per construir...

El ple de l’Ajuntament de Tortosa aprovarà sol·licitar dues subvencions per construir dues llars d’infants públiques

El ple l’Ajuntament de Tortosa debatrà en la sessió ordinària del mes de setembre de dilluns que ve la sol·licitud de dues subvencions del fons Next Generation destinades al finançament d’infraestructures, equipament i funcionament de noves places del primer cicle d’educació infantil en centres públics. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Pilar Caballé i el tinent d’alcalde d’Educació, Víctor Grau, han explicat avui en roda de premsa que aquesta sol·licitud permetrà construir dues llars d’infants municipals, una a cada marge de riu, als barris del Temple i Ferreries, respectivament.

En el cas del Temple, la sol·licitud de subvenció es demana per construir una llar d’infants al carrer Ferran d’Aragó-avinguda del Canal, en un solar de propietat municipal, on es farà un edifici d’una única planta amb 479,98 metres quadrats de superfície construïda i un pressupost de 683.952 euros. Aquesta llar d’infants tindrà 74 places distribuïdes de la següent manera: 8 de menors d’un any; 26 d’un a dos anys i 40 de 2 a 3 anys.

Pel que fa al barri de Ferreries, la llar d’infants es situarà al carrer Joan Sebastià Elcano, també amb un pressupost de 683.952 euros i en un solar de propietat municipal, on es construirà un edifici d’una planta de 559,20 metres quadrats. Tindrà també 74 places distribuïdes de la mateixa manera que la llar del Temple.

Amb aquesta iniciativa volem donar cobertura a la prestació d’un servei públic educatiu públic per a xiquets d’entre 0 i 3 anys i resoldre així una mancança que tenim a la ciutat“, ha manifestat l’alcalde.

D’altra banda, el regidor d’Esports, Víctor Grau, ha informat d’una redistribució del servei al Complex Esportiu Win, que implica que el Win Jesús es converteixi en un centre especialitzat d’entrenament del cos i la ment amb les activitats de ioga i pilates, entre altres; mentre que el Win Tortosa centra les activitats de piscina, spinning, zumba, body combat, etcètera.

A més, davant el dèficit pressupostari que acumula el Complex Esportiu Win, que implicarà una aportació econòmica per part de l’Ajuntament de Tortosa de 400.000 euros, s’ha optat per optimitzar els horaris i amb l’objectiu de minimitzar l’afectació als usuaris es tancaran les instal·lacions els dissabtes la tarda i diumenges al matí, quan els usos eren mínims. En aquest sentit, el regidor d’Esports ha detallat que la mitjana d’usos el dissabte la tarda era de 6 persones i el diumenge al matí de 16.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies