HomePolíticaEl ple de Tortosa oficialitza el nom del pavelló poliesportiu Jordi Angelats...

El ple de Tortosa oficialitza el nom del pavelló poliesportiu Jordi Angelats i Ballonga

El ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa del mes de maig ha fet oficial el canvi de nom del pavelló poliesportiu de Ferreries, situat a l’estadi, i la denominació a partir d’ara com a pavelló poliesportiu de Ferreries Jordi Angelats i Ballonga. Ho ha fet amb el vot favorable de tots els grups municipals, en una moció de presidència signada per l’alcaldessa i tots els portaveus.

Esta denominació suposa un reconeixement a la figura de Jordi Angelats, fundador i president del Club Bàsquet Cantaires. El pavelló va ser l’escenari de grans fites esportives de l’equip femení del Cantaires durant la dècada dels 80, moment en el qual van assolir diversos títols d’àmbit nacional i estatal, com ara la Copa de la Reina.

“Encara recordem aquelles imatges del pavelló ple de gent, vibrant amb aquella etapa tan esplendorosa del Bàsquet Cantaires presidit per Angelats. Per això, el pavelló de Ferreries sempre anirà unit al seu nom, i per això hem volgut fer este homenatge que faça justícia a una persona que va ser referent no només del món esportiu, sinó també de la cultura popular”, ha recordat l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

Els portaveus dels grups també han coincidit en este reconeixement. El portaveu del PSC, Enric Roig, ha assenyalat que es tracta d’un homenatge “molt merescut, cap a una persona que va fer molt per la cultura”. Una persona que “va impulsar el folklore en uns moments complicats, posant en valor jotes i altres danses tradicionals, i que va fer que Tortosa fos una ciutat més rica culturalment”, segons que ha recordat el portaveu de Movem, Jordi Jordan. “Un tortosí il·lustre, una d’aquelles persones que fan gran Tortosa”, ha afegit el portaveu d’ERC, Xavier Faura, i “un exemple per a tots els que ens hem implicat en una associació, una entitat o un club”, ha reblat la portaveu de Junts per Tortosa, Cinta Espuny.

El ple també ha aprovat els dos dies festius addicionals d’obertura comercial autoritzada durant el 2023: seran el 2 de juliol i el 10 de desembre, a petició de la Federació de Comerç, Serveis i Hostaleria, Tortosa Més. Igualment, s’ha fet el nomenament d’Anna Rehues com a membre del Consell de Poble dels Reguers, i s’han aprovat els preus públics dels espectacles de la pròxima Festa del Renaixement.

Pel que fa a les mocions polítiques, s’han aprovat totes les propostes presentades: les dos de Movem, per a la creació d’habitatge públic al barri del Castell, i per a la creació d’una llar d’infants pública al nucli de Tortosa; les dos d’ERC, per a l’aclariment de l’espionatge contra el moviment independentista català, i pel trasllat del monòlit d’homenatge a l’alcalde Rodríguez; la del PSC, per instar a la creació d’una unitat de trastorns de conducta alimentària a les Terres de l’Ebre; i la de Ciutadans, per a la millora de la seguretat a la ciutat, amb relació a les ocupacions d’habitatges. Les dos mocions presentades pel grup municipal de la CUP no s’han debatut, davant l’absència del seu portaveu per motius personals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 78

Últimes notícies