HomeSense categoriaEl Consell Comarcal del Baix Ebre rebutja un transvasament de l’Ebre a...

El Consell Comarcal del Baix Ebre rebutja un transvasament de l’Ebre a Cantàbria

BAIX EBRE // El Consell Comarcal del Baix Ebre rebutja un transvasament de l’Ebre a Cantàbria. El ple del Consell va aprovar per unanimitat una moció del grup de Movem Terres de l’Ebre que s’oposa a este transvasament i insta la Generalitat a convocar la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. El plenari es va celebrar de manera presencial al saló de plens amb les mesures sanitàries i de seguretat necessàries.

La junta de govern de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) va acordar un transvasament de 4,99 hectòmetres cúbics d’aigua de l’Ebre cap a la ciutat de Santander, una detracció d’aigua de l’Ebre que afegirà més pressió sobre els recursos hídrics de la conca de l’Ebre. “S’afegeix més pressió sobre uns recursos que són cada vegada més escassos i a més aquest transvasament suposa un nou cop a les peticions perquè el delta de l’Ebre dispose d’un cabal ambiental adequat”, va manifestar el portaveu de Movem, Jordi Jordan.

La moció també insta la Generalitat a convocar la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre per informar d’este projecte de transvasament i adoptar una posició conjunta davant l’acord de la CHE. A més el Consell Comarcal del Baix Ebre va remarcar la seua posició contrària a qualsevol projecte de transvasament de l’Ebre.

El ple també va aprovar, per unanimitat, una altra moció de Movem Terres de l’Ebre que insta el govern català a situar la seu central de l’Agència Catalana de la Natura a les Terres de l’Ebre, donada la riquesa de patrimoni natural i biodiversitat del territori. D’altra banda, el ple comarcal va aprovar una moció, presentada per Esquerra Republicana i amb els vots favorables de tots els grups, de suport a les lluites per a l’eliminació de la discriminació racial. També en l’apartat de mocions, el plenari va aprovar la proposta de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, presentada per Junts per Catalunya, per a donar suport i ajudar a les ramaderies de bous braus. Tots els grups hi van votar a favor, a excepció de Movem que es va abstenir. Entre altres peticions, la moció insta la Generalitat a crear una línia d’ajuts per a l’alimentació del ramat de bous braus, així com a estudiar línies d’ajut cap al sector taurí que ha vist paralitzada la seua activitat a causa de la Covid-19. Per contra el ple va rebutjar la moció de Junts per Catalunya que exigeix la suspensió de les sancions previstes al col·lectiu de caçadors en la llei 5/2020 de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient. La moció va rebre el vot en contra dels consellers d’Esquerra i Movem, l’abstenció de Ciutadans i els vots favorables de Junts per Catalunya i el PSC.

 

Reivindicació dels drets del col·lectiu LGBTI

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre es va adherir al manifest del Consell Nacional LGBTI amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI que va tenir lloc diumenge (28-J) i que reivindica els drets de les persones LGBTI. El Consell Comarcal del Baix Ebre va manifestar el dret que tenen totes les persones de viure en igualtats de drets i en la diversitat sexual i d’identitat sexual i de gènere i va refermar la seua declaració com a comarca respectuosa amb la diversitat afectiva. En aquest sentit, el Consell del Baix Ebre va penjar la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí a la façana de l’edifici comarcal i va pintar una franja d’un pas de vianants amb aquests colors. “Assumim el compromís de visibilitzar el 28 de juny i mantenir la resta de l’any el compromís amb el dret a ser, vestir-se i estimar com cadascú vulga”, va dir el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

 

Conveni amb els ajuntaments pel desplegament del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral

D’altra banda, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar el model de conveni de col·laboració amb els ajuntaments i EMD de la comarca per desplegar el funcionament del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral. Tres anys després de la posada en marxa d’aquest Dispositiu es manté la necessitat de consolidar-lo i ampliar el nombre de tècnics que es destinen a prestar el servei a cada municipi.

En un altre ordre de coses, el ple ordinari del mes de juny va acordar sol·licitar una subvenció al Servei d’Ocupació de Catalunya per a la realització del programa 30 Plus, amb una seixantena de participants; les bases reguladores i la convocatòria del procés selectiu de la borsa de treball de tècnic de gestió administrativa; el conveni amb les Associacions de Famílies d’Alumnes per a la gestió del menjador escolar; l’allargament del termini per sol·licitar els ajuts individuals de menjador fins al 17 de juliol i la convocatòria de la 15a edició dels Premis Comarcals de Recerca.

També es va aprovar que el conseller comarcal Josep Franch substituïsca Xavier Royo a la societat empresarial Baix Ebre Innova. Finalment, durant el plenari es va presentar la renúncia al càrrec la consellera comarcal Virgínia Borràs (Esquerra Republicana) per motius personals.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 35 = 40

Últimes notícies