HomePolíticaEl ple del Consell del Baix Ebre aprova el pla comarcal de...

El ple del Consell del Baix Ebre aprova el pla comarcal de Joventut 2022-2025

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar divendres, per unanimitat, el pla comarcal de Joventut 2022-2025, un document de planificació estratègica que determina les polítiques de joventut que es desenvoluparan a la comarca i que segueix les línies estratègiques del Pla Nacional de Joventut.

Concretament, el pla comarcal contempla quatre línies d’actuació: polítiques de joventut; emancipació juvenil; treball en xarxa i delegació de competències. A partir de les línies d’actuació es redactaran els projectes i accions a dur a terme des de l’àrea de joventut, com ara l’organització de cursos formatius de lleure; la realització de xerrades i tallers especialitzats i projectes mancomunats entre diferents municipis; la convocatòria del premi Acció Jove i projectes comunitaris i coordinats amb altres serveis de joventut de les Terres de l’Ebre.

Pel que fa a l’elaboració del pla comarcal de Joventut recull la veu de tots els agents que de manera directa o indirecta participen de les polítiques de joventut. També s’han consultat dades estadístiques i s’ha fet una enquesta en línia per realitzar una diagnosi. Actualment, al Baix Ebre hi ha un total d’11.171 joves d’entre 16 i 29 anys, que representen un 14,15% de la població, una població que tendeix a la baixa. La manca d’un mercat laboral adequat a les expectatives dels joves, fa que marxen fora a la recerca de feina.

D’altra banda, el ple ha aprovat la substitució de Francesc Gas, com a representant del Consell Comarcal del Baix Ebre al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) per Esquerra Republicana, per Antoni Gilabert.

En l’apartat de mocions, el ple ha aprovat la moció d’Esquerra Republicana en defensa del cànon de residus a Catalunya. El Consell Comarcal del Baix Ebre demana que es modifiqui l’articulat de la llei estatal de residus i sòls contaminats per tal que només s’apliqui a aquelles comunitats que no disposen d’un impost de les mateixes característiques i que es blindi el cànon català. La moció ha rebut els vots favorables dels consellers comarcals d’Esquerra, Junts per Catalunya, Movem i Ciutadans, mentre que el PSC hi ha votat en contra.

El ple també ha aprovat, per unanimitat, la moció del grup comarcal de Ciutadans que demana l’ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán fins als municipis de Camarles, Deltebre, l’Aldea i l’Ampolla.

Solidaritat amb la comunitat ucraïnesa

Finalment, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha expressat la solidaritat amb la treballadora de l’ens comarcal Olena Nesteryuk d’origen ucraïnés, on viu bona part de la seua família. Una solidaritat que el Consell Comarcal fa extensiva a tota la comunitat ucraïnesa que viu al Baix Ebre. “Estem al vostre costat, les guerres no serveixen per a resoldre mai res, només agreugen els conflictes”, ha dit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 25

Últimes notícies