HomePolítica“El polític no ha d’oblidar per què és on és i ha...

“El polític no ha d’oblidar per què és on és i ha d’escoltar el poble i no al revés”

 

Pregunta: Ens pot dir un ideal polític?

Resposta: M’agrada ser una persona molt oberta: parlar amb tothom, cooperar amb diversos tipus de gent i treballar-hi. Crec que és important desmuntar el tòpic que les persones amb diferents ideologies no poden cooperar o treballar juntes per a aconseguir un bé comú.

P: L’escolto.

R: Òbviament, jo tinc la meua ideologia, els meus ideals o les meues preferències… però no per això he de deixar d’entendre’m amb aquells que els tenen diferents. Esta idea porto des del dia que vaig arribar a l’Ajuntament intentant defensar-la: una cosa són les ideologies o els partits, però davant de tot sempre ha d’estar el país o en el meu cas, el poble. I per tant, el bé de les persones. 

P: La política, doncs…

R: La política ha d’aportar solucions a la societat. És a dir, els polítics hem d’intentar donar eines al poble perquè puga tirar endavant amb els reptes, les preocupacions o els conflictes del dia a dia. Esta és la primera missió. 

P: I la segona?

R: N’hi ha moltes. Però el que crec que és molt important és que els polítics mai hem d’oblidar que si som on som és perquè hem estat escollits pel poble i, per tant, hem de treballar per a ells i no per a nosaltres. És el polític qui ha d’escoltar el poble, i no el poble qui ha d’escoltar el polític. 

P: I això no sempre passa.

R: Crec que és un dels mals vicis que hi ha en la política actual. En alguns camps es fa bé, però a vegades la individualitat passa per sobre de la ciutadania. El pitjor mal dels polítics és pensar que el polític té el poder per sobre de tot i de tothom. No voler escoltar al poble, no fer cas, o creure’t que tu manes amb superioritat és el que sovint trunca la política actual.

P: La política també està plena de reptes. Quin són els principals que s’ha trobat a l’Ajuntament d’Arnes?

R: No m’he trobat amb cap obstacle important. Per sort, l’Ajuntament d’Arnes porta anys funcionant molt bé. Però sempre hi ha detalls que s’han de millorar. Per exemple, remodelar alguns camins del poble, millorar les infraestructures.

 

P: El principal objectiu que teniu ara quin és?

R: Tirar el poble endavant, fer-lo créixer en tots els sentits. Fa un temps, hi va haver una baixada significativa de població. Ara volem recuperar i augmentar el nombre d’habitants i estem treballant per a aconseguir-ho a poc a poc.

P: Com s’ho faran?

R: Els joves són el futur. Intentem trobar la manera perquè la gent jove no marxe i tinga motius per a quedar-se a Arnes. Que troben aquí faena, atractius socials i que formen al poble les seues famílies.

 
P: Què suposa substituir un polític amb tanta experiència com Xavier Pallarès?

R: D’una banda és una satisfacció enorme, però a la vegada és un repte molt gran. Pallarès ha fet moltíssimes coses pel poble. Ha aconseguit, per exemple, que Arnes passés de ser un poble que pràcticament no sortia als mapes, a ser un dels municipis més importants i amb més renom de la Terra Alta i del conjunt del territori. Ha fet gran el nom d’Arnes i això té molt mèrit. 

P: I vostè li fa el relleu…

R: Sí. M’agradaria com a mínim aportar les mateixes coses positives que ell ha aportat a Arnes. I òbviament, si es pot, millorar-ho. Sempre millorar. 

P: En este sentit, ser tan jove què està suposant? 

R: Penso que la política, com moltes altres coses, no té edat. El més important és que la persona tinga ganes de treballar, de millorar i d’estar al servei del seu poble amb esforç i il·lusió.

P: Però com són les reaccions?

R: És veritat que la gent se sorprèn una mica quan coneixen la meua edat o saben que soc alcalde d’un poble. Sobretot entre la gent més gran, els joves no tant. De fet, crec que els joves estan contents que una persona de la seua edat assumisca un càrrec d’estes característiques. Inclús penso que pot ajudar perquè les noves generacions s’apropen més a la política. 

P: I el futur polític seu?

R: Encara no he pensat en quins seran els següents passos. Ara per ara estic molt centrat en la política local, a donar el millor per al meu poble. Potser d’aquí a uns anys m’agradaria fer el salt cap a la política de més recorregut. A qui no li agradaria representar la seua comarca o la seua regió? 

P: Li agradaria continuar més anys a l’alcaldia?

R: Sempre que la gent del meu partit i del poble crega que soc l’adequat per a ocupar este càrrec, jo estaré encantat de fer-ho. M’encanta treballar per a la gent perquè sents que pots ajudar de manera directa el teu poble. 

Francesc Millan
Francesc Millan
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 50 = 53

Últimes notícies